Supervizijski onlajn sastanak 23.02.2021.

  četvrtak, 25. februar 2021.

 

Sa supervizorima i voditeljima slučaja iz centara za socijalni rad Šabac, Vladimirci, Osečina, Ljubovija, Ub, Bogatić, Valjevo, Loznica i Koceljeva održan je supervizijski sastanak 23. februara 2021. godine, posredstvom Zoom aplikacije. Na sesiji je učestvovalo 13 učesnika.

Supervizijsko pitanje koje je obrađeno na ovoj sesiji je: Potreba za novim idejama i pristupima u rešavanju problema korisnika.

Zaključak: Učesnici grupe su istakli značaj participacije korisnika, jer samo uz aktivno učešće korisnika dobijaju sve potrebne informacije o potrebama deteta, rizicima i mogućim posledicama ukoliko ne dođe do promene rizičnih ponašanja. Otpor koji najčešće jedna strana uvek ispoljava se na taj način umanjuje, a povećava odgovornost za nečinjenje.

Grupa posebno ističe značaj zajedničkog razmatranja problematične situacije jer uvek ima dobiti, nekad u podsećanju šta je trebalo uraditi, nekad u novim informacijama i saznanjima, a  i sama razmena iskustava sa kolegama koje su imale iste ili slične situacije im daje mogućnost promišljanja i primene iskustava iz dobre prakse.