Supervizijski onlajn sastanak 22. 2.2021.

  sreda, 3. mart 2021.

U Republičkom zavodu za socijalnu zaštitu je, posredstvom zum aplikacije, 22. februara 2021. godine održan onlajn supervizijski sastanaks sa supervizorima i voditeljima slučaja iz centara za socijalni rad Prijepolje, Nova Varoš, Novi Pazar, Kosovska Mitrovica, Raška, Zubin Potok, Gračanica, Vučitrn, Srbica i Leposavić. Na sesiji je učestvovalo ukupno 16 učesnika.

Supervizijsko pitanje koje je obrađeno na ovoj sesiji je: Koje intervencije, mere i usluge treba da pruže voditelj slučaja i stručni tim CSR u slučajevima kada je u porodici prisutno nasilje, a roditelji imaju ograničene roditeljske kapacitete i kakva je uloga supervizora u pružanju podrške voditeljima slučaja koji rade sa porodicama sa višestrukim problemima?

Zaključak: Predlozi i pitanja učesnika ukazali su na potrebu da se prikupe sve potrebne informacije od značaj za zaštitu dece u disfunkcionalnim porodicama, kao i od značaja za zaštitu identifikovanih žrtava nasilja u toj porodici. Posebno je istaknut značaj podsećanja na obaveze centra za socijalni rad u radu sa žrtvama nasilja, kao i u zajedničkom radu sa Grupom za koordinaciju i njihovom ulogom (i odgovornošću) u grupi. Takođe je istaknut i značaj zajedničkog razmatranja problematične situacije u jačanju ličnih, profesionalnih i stručnih kapaciteta stručnih radnika u primeni stručnog postupka.