Supervizijski onlajn sastanak 17.3.2021.

  nedelja, 21. mart 2021.

Sa supervizorima i voditeljima slučaja iz centara za socijalni rad Sokobanja, Boljevac, Svrljig, Despotovac, Ražanj, Merošina, Žabari, Malo Crniće i Veliko Gradište održan je supervizijski sastanak 17. marta 2021. godine, posredstvom Zoom aplikacije.

Supervizijsko pitanje koje je obrađeno na ovoj sesiji je: Postupanje centra za socijalni rad u postupku izmene odluke o poveravanju i pitanja sigurnosti i bezbednosti zaposlenih u CSR

Zaključak: Za kvalitetno  postupanje u slučajevima zaštite deteta neophodno da se tom zadatku  pristupi iz perspektive procene najboljeg interesa deteta.

Neophodno je, u narednom periodu, baviti se veštinama i znanjima  supervizora, koje treba da imaju i razvijaju, koje metode i tehnike da koriste, da bi odgovorili na složene aspekte supervizije, recimo za rad sa traumom i traumatizovanim profesionalcima, jer je takva supervizija jedan od mehanizama za obezbeđenje sigurnosti i bezbednosti na radu zaposlenih u CSR. 

Potrebno je pozabaviti se i  pitanjem kako organizaciju CSR učiniti otpornom na traumu, da sama ne bude novi izvor traumatizacije za svoje zaposlene i korisnike i u okviru toga i osnažiti profesionalce da izlaze  na kraj sa izazovima stresa na poslu i traumatizovanosti poslom.