Супервизијски онлајн састанак 22.2.2021.

  среда, 3. март 2021.

У Републичком заводу за социјалну заштиту је, посредством зум апликације, 22. фебруара 2021. године одржан онлајн супервизијски састанакс са супервизорима и водитељима случаја из центара за социјални рад Пријепоље, Нова Варош, Нови Пазар, Косовска Митровица, Рашка, Зубин Поток, Грачаница, Вучитрн, Србица и Лепосавић. На сесији је учествовало укупно 16 учесника.

Супервизијско питање које је обрађено на овој сесији је: Које интервенције, мере и услуге треба да пруже водитељ случаја и стручни тим ЦСР у случајевима када је у породици присутно насиље, а родитељи имају ограничене родитељске капацитете и каква је улога супервизора у пружању подршке водитељима случаја који раде са породицама са вишеструким проблемима?

Закључак: Предлози и питања учесника указали су на потребу да се прикупе све потребне информације од значај за заштиту деце у дисфункционалним породицама, као и од значаја за заштиту идентификованих жртава насиља у тој породици. Посебно је истакнут значај подсећања на обавезе центра за социјални рад у раду са жртвама насиља, као и у заједничком раду са Групом за координацију и њиховом улогом (и одговорношћу) у групи. Такође је истакнут и значај заједничког разматрања проблематичне ситуације у јачању личних, професионалних и стручних капацитета стручних радника у примени стручног поступка.

 

Супервизијски извештаји

Прикажи све извештаје >>

База акредитованих програма обуке

Најаве реализација акредитованих програма обуке

Породични сарадник

Тагови