Poseta delegacije Republike Srpske

  utorak, 14. septembar 2021.

Delegacija Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske, predvođena pomoćnikom ministra, gospodinom Vladimirom Makarićem, zajedno sa pomoćnicama ministra dr Biljanom Zekavica i Jelenom Lalatović iz Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Republike Srbije, posetila je Republički zavod za socijalnu zaštitu.

Goste i kolege iz Republike Srpske i resornog Ministarstva Republike Srbije primio je gospodin Marko Todosić, v.d. direktora Zavoda, sa saradnicima. U pozdravnom obraćanju gostima, gospodin Todosić je izrazio zadovoljstvo da smo u prilici da sa kolegama iz Republike Srpske razmenimo znanja i iskustvo i da sagledamo mogućnosti i modele buduće saradnje i posebno naglasio spremnost Republičkog zavoda za socijalnu zaštitu da kolegama iz Republike Srpske pomogne u uspostavljanju srodnog zavoda. 

Pomoćnik ministra zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske, gospodin Makarić je, zahvaljujući Zavodu i Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja za do sada pružene informacije i odlično organizovanu radnu posetu, izrazio uverenje da delimo zajedničke interese i da je naša obostrana spremnost na saradnju siguran temelj budućih zajedničkih programa i aktivnosti. Gospodin Makarić je naglasio da je među prvim zajedničkim aktivnostima svakako osnivanje zavoda za socijalnu zaštitu u Republici Srpskoj, te je tim povodom pozvao kolege iz Srbije da sa njima podele iskustva.

U radnoj poseti Zavodu, zajedno sa pomoćnikom ministra, bile su i koleginice  Tatjana Novaković - Manojlović,  viši stručni saradnik za porodičnopravnu zaštitu i starateljstvo i Sanja Skenderija, viši stručni saradnik za porodičnu i dječiju zaštitu, koje su sa kolegama iz Zavoda razmotrile neke od osnovnih preduslova za uspostavljanje srodne ustanove u Republici Srpskoj i izrazile očekivanja da će se naša saradnja dalje razvijati, na obostrano zadovoljstvo.