Пилотирање услуге Породични сарадник

  уторак, 15. август 2017.

Студија

Аутори: Сања Милорадовић, Сњежана Јовић, Љиљана Поповић, Мирјана Огњановић

Издавач: Републички завод за социјалну заштиту

Година: 2016

Кључни појмови: породични сарадник, услуга интензивне подршке породици; породице са бројним и сложеним потребама; евалуација ефеката услуге.

Преузмите

Услуга породични сарадник има за циљ унапређење капацитета породице да омогући безбедност и стабилне услове за раст, развој и добробит детета у његовом породичном окружењу. Намењена је породицама са децом, са бројним и сложеним потребама, у којима постоји ризик за измештање деце или претња да ће се ризик појавити, као и породицама код којих се планира повратак детета у породицу након мере издвајања из породице.

Резултати остваривања услуге Породични сарадник и ефекти које је услуга постигла на квалитет живота деце и њихових породица утврђени су у спроведеној интерној евалуацији и у овој студији су укратко изложени кључни налази ове процене ефеката. Показатељи добијени евалуацијом представљају снажан подстицај уверењу и парадигми из које се ова услуга и развила – да је добробит детета у добробити његове породице и капацитетима његових родитеља да му пруже највише што могу.

База акредитованих програма обуке

Најаве реализација акредитованих програма обуке

Породични сарадник

Тагови