Ка иновативним услугама за старије

  четвртак, 26. октобар 2023.

На завршној конференцији пројекта „Иновативне услуге у локалним заједницама (Innovative Community Care Center - ICCC)“ која је  организована 23. октобра 2023. године у Црвеном крсту Србије у Београду, учествовали су сарадници Републичког завода за социјалну заштиту.

Републички завод за социјалну заштиту био је ангажован на процени ефеката програма и утицаја који су програмске активности имале на квалитет живота старијих и унапређење услуга социјалне заштите у заједници за старије. Како је показала евалуација, спроведене активности су вредноване као позитивне или веома позитивне од стране свих актера – корисника, њихових породица, удружења пензионера, невладиних организација које раде са старијима, представника система социјалне и здравствене заштите и представника органа управљања у локалним самоуправама.

Конференција је организована као завршни догађај у пројекту који Црвени крст Србије од новембра 2020. године спроводи у партнерству са Аустријским Црвеним крстом, Црвеним крстом Црне Горе, Републичким заводом за социјалну заштиту, Министарством здравља Републике Црне Горе и Бечким универзитетом за економију и бизнис, Центром за компетенције непрофитних организација, а уз подршку Европске уније и Аустријске развојне агенције.  Конференција је организована и као најава и део обележавања 29. октобра, Међународног дана неге и подршке, а који се ове године први пут обележава у свету.

Овај међународни догађај окупио је преко 120 људи, представнике јавног сектора, академије, цивилног сектора, независних регулаторних институција као и професионалце који раде са старијим особама.

Календар

База акредитованих програма обуке

Најаве реализација акредитованих програма обуке

Породични сарадник

Тагови