Заштита деце жртава породичног насиља

  уторак, 26. март 2024.

У периоду од 19-20.03.2024. год.у просторијама Републичког завода за социјалну заштиту  одржана је обука „Процена и планирање заштите деце жртава породичног насиља у центрима за социјални рад“.  Групу полазника  је сачињавало 19 стручних радника из различитих центара за социјални рад (Бела Паланка, Коцељева, Ковин, Аранђеловац и Топола, Куршумлија, Неготин и ГЦСР у Београду: одељења Вождовац, Лазаревац, Младеновац, Сопот и Палилула).

Обрађене су детаљно теме индикатора насиља у породици, интервјуа и опсервације, процене стања, потреба, снага и ризика као и плана услуга и мера у раду на заштити деце жртава породичног насиља. Обука је осмишљена тако да су сви презентовани садржаји тесно повезани са праксом и као такви су провежбани  током трајања обуке, што је рад чинило динамичним, а по оцени учесника занимљивим и корисним.

Група учесника је показала изузетну заинтересованост и ангажованост током рада на вежбама. Рад је протекао у  пријатној, подстицајној атмосфери кроз живу и слободну интеракцију чланова групе и тренера. Учесници су изразили задовољство избором тема и концепцијом и организацијом обуке, начином презентовања, односом тренера према едукантима, јасноћом презентованог садржаја са поруком да је потребно што чешће организовати овакве и осмислити сличне обуке.

Тренери који су реализовали обуку су: Весна Трбовић, Снежана Ронић, Славиша Сорак и Живко Петровић.       

Календар

База акредитованих програма обуке

Најаве реализација акредитованих програма обуке

Породични сарадник

Тагови