Дани социјалне, породичне и дјечије заштите у Теслићу

  среда, 5. јун 2024.

Савез удружења стручних радника социјалне дјелатности из Републике Српске је организовао стручни скуп под називом „Перспективе развоја у систему социјалне заштите и брига о корисницима са проблемима у менталном здрављу“. Скуп је организован у оквиру традиционалне манифестације  „Дани социјалне, породичне и дјечије заштите“ 3. и 4. јуна у Теслићу.

Осим пленарног дела и доделе признања, скуп  је обухватао две тематске целине :

  • системска решења и перспективе у систему социјалне заштите
  • мере здравствене и социјалне заштите у раду са лицима са потешкоћама у менталном здрављу.

Светлана Живанић и Слађана Поткоњак, саветнице у Републичком заводу за социјалну заштиту, су  учеснике скупа упознале са најзначајнијим искуствима у успостављању система акредитације у Републици Србији. Ова тема је изазвала веома велико интересовање будући да је у Републици Српској одлуком Владе недавно основан Завод за социјалну заштиту, који поред осталих надлежности треба да се бави и пословима акредитације и лиценцирања. Богата дискусија која је уследила након презентације, указује на велику заинтересованост стручних радника из центара за социјални рад и установа за смештај за акредитоване програме обуке.

Организатори скупа, помоћник министра здравља и социјалне заштите Републике српске и в.д. директорка Завода за социјалну заштиту су изразили заинтересованост да се сарадња два Завода интензивира и обогати, како би се  позитивна искуства у раду Републичког завода имплементирала у праксу новооснованог Завода у Републици Српској.

Календар

База акредитованих програма обуке

Најаве реализација акредитованих програма обуке

Породични сарадник

Тагови