Супервизијски састанак Нови Пазар, октобар 2019.

  понедељак, 28. октобар 2019.

У Новом Пазару је 15. октобра 2019. године одржан супервизијски састанак на коме су учествовали супервизори и водитељи случаја из центара за социјални рад Нови Пазар, Нова Варош, Пријепоље, Зубин Поток, Косовска Митровица, Лепосавић, Србица и Вучитрн

У оквиру састанка, посебан део био је посвећен разматрању супервизијског питања оријентисаног на дилеме око одлучивања у случају када се пунолетни корисници (мајка и син/жртва и починилац насиља) изјашњавају да је све у реду у породици и да им помоћ центра за социјални рад више није потребна?

Завршни ставови групе супервизора из ЦСР на крају групне супервизије у остваривању заштите најбољих интереса корисника били су:

  • У оваквим ситуацијама, истиче се значај процене, њене опсежности и потпуности, а код насиља процену динамике породичних односа и актуелних дешавања у породици.
  • Такође, истиче се значај јасног разграничавања одговорности и потпуног информисања чланова породице о свему што следи у даљем поступању и о њиховим обавезама и одговорностима.
  • Препознаје се значај употребе плана услуга у овом раду, пре свега као интервенција у односу на промену у породичном функционисању, али и као инструмент у постављању граница и улога и одговорности свих актера у раду на проблему.

Преузмите извештај

 

Супервизијски извештаји

Прикажи све извештаје >>

База акредитованих програма обуке

Најаве реализација акредитованих програма обуке

Породични сарадник

Тагови