Регионална конференција о људским ресурсима

  недеља, 27. октобар 2019.

Регионална конференција „Унапређење људских ресурса у систему социјалне и дечје заштите“, коју су организовали Републички завод за социјалну заштиту и Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Републике Србије, уз подршку канцеларије УНИЦЕФ-а у Србији, одржана је 24 – 25. октобра 2019. године у Београду.

Конференција је организована са циљем да допринесе јачању оквира за унапређење заштите деце кроз повећан фокус на планирање, развој и подршку радној снази у области социјалних служби широм региона Западног Балкана и представљала је наставак регионалне сарадње која је отпочела прошле године конференцијом у Букурешту.

Овогодишња Конференција одржана је у години јубилеја, на тридесету годишњицу Конвенције о правима детета. Сходно томе, на Конференцији је изнова потврђена опредељеност влада у Региону да у потпуности спроводе одредбе Конвенције, као и Циљеве одрживог развоја Агенде 2030, а посебно принцип да ни једно дете не буде изостављено.

Излагачи и гости на дводневној конференцији били су званичници влада, представници академских заједница, научни и стручни радници и практичари из јавног и цивилног сектора са Западног Балкана. У панел дискусијама и паралелним тематским сесијама приказана су позитивна искуства, резултати истраживања, примери добре праксе и ефекти успешно реализованих пројеката. Сва досадашња постигнућа су од стране учесника препозната као предуслов за даље квалитативне промене и јачање постојеће и развој нових области сарадње и умрежавања у региону.

 

Календар

База акредитованих програма обуке

Најаве реализација акредитованих програма обуке

Породични сарадник

Тагови