Право детета да се његов глас чује

  среда, 3. јул 2019.

Центар за права детета у оквиру пројекта „Право детета да се његов глас чује“, који је подржан од стране Делегације Европске уније у Републици Србији у оквиру Европског инструмента за демократију и људска права, припремио је публикације и виртуелну апликацију прилагођене деци које имају за циљ да им помогну да изразе своје мишљење у различитим поступцима у оквиру система социјалне заштите, правосуђа, образовања и здравствене заштите.

Ови материјали су разрађени кроз низ састанака, фокус група са стручњацима из ових система, представницима министарстава, као и са самом децом која су активно учествовала у целом процесу. 

Публикације за децу су од посебног значаја за систем социјалне заштите: „ТВОЈА ПРАВА – АЛТЕРНАТИВНО СТАРАЊЕ“ и „ТВОЈА ПРАВА - СУД – КАДА ТВОЈИ РОДИТЕЉИ НЕ ЖИВЕ ЗАЈЕДНО“ које можете видети на линковима  http://cpd.org.rs/wp-content/uploads/2019/03/Tvoja-prava-alternativno-staranje_web.pdf  и http://cpd.org.rs/wp-content/uploads/2019/03/Tvoja-prava-sud-kada-tvoji-roditelji-ne-zive-zajedno_web-1.pdf. Такође, израђену виртуелну апликацију за децу можете видети на линку: http://tvojaprava.cpd.org.rs.

Календар

База акредитованих програма обуке

Најаве реализација акредитованих програма обуке

Породични сарадник

Тагови