Свако дете има право на детињство, зауставимо дечије бракове

  петак, 7. април 2023.

Представница Републичког завода за социјалну заштиту, Сања Кљајић, учествовала је 5.04.2023. године на јавном слушању у Дому Народне скупштине које је организовано за народне посланике из Одбора за људска и мањинска права на тему „Свако дете има право на детињство, зауставимо дечије бракове“. Јавно слушање је организовао Одбор за људска и мањинска права и родну равноправност полова заједно са Ромском женском мрежом Србије, уз подршку Траг фондације и УНИЦЕФ-а.

Сања Кљајић је у свом излагању упознала присутне народне посланике и остале учеснике о улози и променама насталим у систему социјалне и породично правне заштите, а у делу који се односи на рад институција социјалне заштите на спречавању дечијих бракова и заштити деце жртава овог вида насиља. Такође, представила је и Извештај који је настао на основу прикупљених података од центара за социјални рад за 2022. годину, а који се односи на рад свих центара за социјални рад на територији Републике Србије на заштити деце од дечијих бракова.

Након излагања, учесници су постављали питања од којих се већи део односио на улогу система социјалне заштите, посебно на податке из извештаја Републичког завода за социјалну заштиту.

Календар

База акредитованих програма обуке

Најаве реализација акредитованих програма обуке

Породични сарадник

Тагови