За активно и здраво старење

  четвртак, 23. новембар 2023.

Стална конференција градова и општина (СКГО) у сарадњи са Заштитником грађана Републике Србије, организовала је, 22. новембра 2023. године, XI састанак Мреже за социјалну заштиту.

Мирјана Огњановић, руководилац Одељења за истраживање у Републичком заводу за социјалну заштиту, учествовала је у панел дискусији ,,Активно и здраво старење и развој услуга за старије на локалном нивоу“. Кроз панел је представила налазе Истраживања о услугама социјалне заштите за старије које обезбеђују локалне заједнице, а у 2022. години су их пружале лиценциране организације за ове услуге.  

Кључне теме XI састанка Мреже за социјалну заштиту било је активно и здраво старење, са посебним освртом на недавно усвојену Стратегију активног и здравог старења у Републици Србији за период од 2024. до 2030. године, затим развој услуга за старије на локалном нивоу, заступљеност услуга социјалне и здравствене заштите за старије жене које живе на селу, као и међуопштинска сарадња у циљу унапређења приступачности и примене Универзалног дизајна у пружању услуга и информација.

Календар

База акредитованих програма обуке

Најаве реализација акредитованих програма обуке

Породични сарадник

Тагови