Дводневни стручни скуп о социјалној заштити у условима пандемије

  среда, 23. јун 2021.

„Социјална заштита у условима дуготрајне пандемије“ тема је дводневног стручног скупа који су организовали Удружење стручних радника социјалне заштите, Асоцијација центара за социјални рад и Комора социјалне заштите, а одржава се у Врњачкој Бањи 22. и 23. јуна.

Стручни скуп је отворила Проф.др Дарија Кисић Тепавчевић, министарка МРЗБСП и том приликом нагласила да су запослени у установама социјалне заштите, током пандемије показали хуманост, одговорност, савесност. Поред Министарке Кисић Тепавчевић скуп су подржали Милка Миловановић Минић, државна секретарка у Министарству за бригу о породици и демографију, Стана Божовић, државна секретарка за сектор социјалне заштите и Миладин Брковић, в.д. помоћника министра МРЗСП који је представио Програм система за заштиту и аутоматизацију инструмената социјалне заштите. О новинама у законодавном оквиру социјалне заштите говорила је Весна Миросављевић из МРЗБСП.

После више од годину дана рада у неповољним епидемиолошким условима, ово је прилика да се поново окупе и размене искуства стручни радници у области социјалне заштите. Уз активно учешће представника оба ресорна Министарства и завода за социјалну заштиту, учесници скупа су у прилици да се упознају се са актуелним и предстојећим новинама у систему.

Другог дана рада, у среду 23. јуна, о реализацији васпитних мера и посебним обавезама кроз групни рад, говориле су Радојка Кнежевић и Мериса Ахметовић, стручне раднице из Центра за социјални рад Пријепоље. Весна Трбовић, саветница у Републичком завод за социјалну заштиту, представила је Упутство за организовање и виђење деце и родитеља у контролисаним условима. Ово Стручно методолошко упутство за рад органа стратељства у поступку одржавања личних односа са родитељима, сродницима и другим лицима са којима дете везује посебна блискост, има сврху заштите најбољег интереса детета и циљ да се, у складу са стандардима стручног рада, унапређује рад стручних радника и уједначава пракса. Препоруке за унапређење праксе у раду Саветовалишта за брак и порoдицу, представила је Маја Думнић, саветница у Покрајинском заводу за социјалну заштиту.

 

Календар

База акредитованих програма обуке

Најаве реализација акредитованих програма обуке

Породични сарадник

Тагови