Вебинар о координацији у заштити малолетних миграната без пратње

  четвртак, 10. јун 2021.

Вебинар „Координација актера у интегрисаном систему заштите малолетних избеглица/миграната без пратње“ је трећи у низу од три вебинара које је Републички завод за социјалну заштиту креирао уз подршку УНИЦЕФ-а у оквиру пројекта „Унапређење система социјалне заштите у циљу оснаживања рањивих породица са децом“. Циљ ових вебинара је оснаживање стручних радника који непосредно раде са децом избеглицама/мигрантима. Трећи вебинар је реализован 8. и 9. јуна коришћењем  Moodle  платформе.

Вебинар су похађали стручни радници из Пирота, Београда, Сјенице, Лознице, Прешева, Димитровграда, Бујановца и Ниша. Учесници су ангажовани на позицијама теренских стручних радника, професионалних старатеља и консултаната у прихватним центрима, установама за смештај, центрима за азил и ресорном Министарству. Вебинару је присуствовала и представница УНИЦЕФ-а, Марија Живковић.

Садржај вебинара је обухватао шест сесија, које су се реализовале током два дана.Теме вебинара су се односиле на интегрисани систем заштите малолетних избеглица/миграната без пратње, улоге и одговорности кључних актера и представљање модела конференције случаја/породичне конференције.

Посебан акценат је стављан на размену искустава учесника вебинара, што је захтевало висок ниво њихове партиципације, што се остварило кроз дискусију и рад у малим групама.

Анализа резултата евалуације је показала да су учесници веома задовољни вебинаром у целини. Његове садржаје сматрају корисним и применљивим у свакодневном раду, а начин реализације су проценили као креативан и занимљив.

 

 

Календар

База акредитованих програма обуке

Најаве реализација акредитованих програма обуке

Породични сарадник

Тагови