Вебинари о апликацијама за материјалну подршку и Калкулатор социјалних давања

  петак, 28. мај 2021.

Тим за социјално укључивање и смањење сиромаштва Владе Републике Србије у сарадњи са Министарством за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Републичким заводом за социјалну заштиту, Покрајинским заводом за социјалну заштиту и Сталном конференцијом градова и општина организује јавно представљање две нове онлајн апликације и то: „Материјална подршка на локалном нивоу намењена угроженим лицима и породицама“и „Калкулатор социјалних давања“.

Веб апликација „Материјална подршка на локалном нивоу намењена угроженим лицима и продицама“ представља базу докумената/одлука ЈЛС која се тичу социјалних давања, разврстаних према функцији и намени. Апликација „Калкулатор социјалних давања“ намењена је грађанима и пружа помоћ у процени сопствених износа новчане социјалне помоћи и дечијег додатка имајући у виду специфичности сваког појединачног домаћинства.

Вебинари су намењени представницима јединица локалне самоуправе који су ангажовани у области социјалне заштите, преставницима центара за социјални рад и месним канцеларијама, као и другим релеватним сарадницима/цама у локалној заједници (нпр. пружаоцима услуга, канцеларији Црвеног крста и др.) и другим заинтересованим странама.

Вебинари се организују према следећем распореду:

Ниш – уторак, 8. јун

Нови Пазар – среда, 9. јун

Нови Сад – четвртак, 10. јун

За учешће на предстојећим вебинарима, потребно је извршити регистрацију, пријавити се за изабрани термин  према утврђеном распореду путем следећег линка:

 https://zoom.us/meeting/register/tJ0pdeuqpjwvHt1KYtvIA0WmHUhDJstQ0h--

Препорука је да се скупови прате преко рачунара и коришћењем инсталиране апликације ЗООМ због лакшег праћења излагања и материјала који се презентује.

У случају евентуалних техничких потешкоћа приликом регистрације и приступа, можете се обратити техничкој подршци СКГО електронским путем на адресу vebinari@skgo.org.

Календар

База акредитованих програма обуке

Најаве реализација акредитованих програма обуке

Породични сарадник

Тагови