Супервизијски онлајн састанак 17.3.2021.

  недеља, 21. март 2021.

Са супервизорима и водитељима случаја из центара за социјални рад Сокобања, Бољевац, Сврљиг, Деспотовац, Ражањ, Мерошина, Жабари, Мало Црниће и Велико Градиште одржан је супервизијски састанак 17. марта 2021. године, посредством Zoom апликације.

Супервизијско питање које је обрађено на овој сесији је: Поступање центра за социјални рад у поступку измене одлуке о поверавању и питања сигурности и безбедности запослених у ЦСР

Закључак: За квалитетно  поступање у случајевима заштите детета неопходно да се том задатку  приступи из перспективе процене најбољег интереса детета.

Неопходно је, у наредном периоду, бавити се вештинама и знањима  супервизора, које треба да имају и развијају, које методе и технике да користе, да би одговорили на сложене аспекте супервизије, рецимо за рад са траумом и трауматизованим професионалцима, јер је таква супервизија један од механизама за обезбеђење сигурности и безбедности на раду запослених у ЦСР. 

Потребно је позабавити се и  питањем како организацију ЦСР учинити отпорном на трауму, да сама не буде нови извор трауматизације за своје запослене и кориснике и у оквиру тога и оснажити професионалце да излазе  на крај са изазовима стреса на послу и трауматизованости послом.

 

Супервизијски извештаји

Прикажи све извештаје >>

База акредитованих програма обуке

Најаве реализација акредитованих програма обуке

Породични сарадник

Тагови