Супервизијски онлајн састанак 09.3.2021.

  среда, 10. март 2021.

Посредством Zoom апликације, у Републичком заводу за социјалну заштиту је 09. марта 2021. године одржан супервизијски састанак са супервизорима из центара за социјални рад Централне Србије: Крушевац, Краљево, Крагујевац, Параћин и Трстеник, са укупно 10 учесника.

Супервизијско питање које је обрађено на овој сесији било је: Како успоставити функционалне  границе у раду са корисником који испољава тешкоће у понашању?

Закључак: На основу рефлексије супервизора закључак је да је одговорност за промену понашања на кориснику и да непоштовање професионалних граница  од стране стручних радника који улазе у улогу спасиоца не доприноси кориснику да научи преузимање одговорности за сопствени живот.

Омоћавање корисника и прекид манипулативног понашања дешава се када успоставимо јасну границу у односу на корисника и подстичемо личне снаге корисника за преузимање одговорности за своје понашање.

У процесу рада са корисником који има тешкоће у понашању План услуга са корисником са наведеним ризицима, снагама и последицама за корисника може бити интервенција за промену понашања.

 

Супервизијски извештаји

Прикажи све извештаје >>

База акредитованих програма обуке

Најаве реализација акредитованих програма обуке

Породични сарадник

Тагови