Онлајн супервизијска подршка за ЦСР из Западне Србије - 29.11.2021.

  четвртак, 2. децембар 2021.

Посредством Zoom апликације, у Републичком заводу за социјалну заштиту је 29. новембра 2021. године одржан супервизијски састанак са супервизорима из центара за социјални рад Централне Србије:  Краљево, Крушевац,  Крагујевац и Параћин, са укупно 11 учесника.

Супервизијско питање које је обрађено на састанку супервизора било је:  Заштита интереса остарелог лица које je по окончаном поступку преиспитивања пословне способности проглашено пословно способним лицем, а њено понашање није у складу са проценом вештака и постоји ризик у делу управљања новцем и редовног коришћења терапије.

Закључак: На основу рефлексије супервизора закључак је да je  у раду са корисником са тешкоћама у функционисању неопходно дефинисати План за корисника који укључује сроднике, психијатра и активности које се прате у континуитету.

Процена снага и ризика код појединца, у породици и социјалној средини је пут ка достизању заједнички постављеног циља са корисником. Конфликти у породици и различито сагледавање вештина и способности корисника  од стране водитеља случаја, сродника и вештака само показује сложеност функционисања појединца и утицај релација на улоге у породици.

Шта је мандат водитеља случаја у поступцима који захтевају привремено старатељство да би заштитили интерес корисника и где је граница поштовања права на самоопредељење корисника и професионалне одговорности стручног радника?

За ова сложена питања супервизори су се сложили потребан је проширени тим, урађене скале процене, укљученост психијатра, корисника и сродника у планирање заштите.

Супервизијски извештаји

Прикажи све извештаје >>

База акредитованих програма обуке

Најаве реализација акредитованих програма обуке

Породични сарадник

Тагови