Претрага


  ::  ПОДРШКА ЛИЦЕНЦИРАЊУ ОРГАНИЗАЦИЈА   :: 

  Прописи од значаја за социјалну заштиту    
  Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања
Почетна страна arrow Вести arrow Приватни домови за старије
Приватни домови за старије Штампај
2. фебруар 2017.

Инструктивни састанак о извештавању

 

Републички завод за социјалну заштиту, у сарадњи са Удружењем приватних домова за одрасле и старије, реализовао је стручни скуп, инструктивни састанак за осниваче и стручне раднике  из лиценцираних приватних домова за одрасле и старије: „Израда годишњих извештаја о раду“. Скуп је одржан у Геронтолошком центру Београд,  у Земуну, у петак, 27. јануара 2017. године.

 


Циљ скупа је био да се појасне сврха, циљеви и формати за годишње извештавање о раду, као и да се укаже на уобичајене грешке које се праве приликом попуњавања упитника. На скупу је представљен и начин интерне контроле података.

Позив је упућен свим лиценцираним приватним домовима за одрасле и старије, укупно 119 установа које, по основу стицања лиценце, имају обавезу да поднесу годишњи извештај о раду. Позиву на скуп се одазвало 50 представника из 34 приватне лиценциране установе. Од укупног броја учесника, власника/оснивача/директора је било 16, социјалних радника је било 33, а из једног дома био је присутан пословни секретар установе.

Ток скупа је реализован у складу са планираном агендом, уз интерактивни приступ који је омогућио питања и коментаре учесника. Скуп је био добра прилика да се нагласи значај и обавезност стручног поступка у раду са корисницима, као и значај позиције стручног радника у услузи домског смештаја.

 
< Претходно   Следеће >

 Покрајински завод за социјалну заштиту

Комора социјалне заштите
Социјално укључивање и смањење сиромаштва
Центар за заштиту жртава трговине људима
 Aсоцијација центара за социјални рад
Удружење стручних радника социјалне заштите Србије


Присутни

Copyright © 2008 Републички завод за социјалну заштиту
Web пројекат - УЗЗПРО