Претрага


  ::  ПОДРШКА ЛИЦЕНЦИРАЊУ ОРГАНИЗАЦИЈА   :: 

  Прописи од значаја за социјалну заштиту    
  Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања
Почетна страна arrow Вести arrow Извештавање о насиљу
Извештавање о насиљу Штампај
29.септембар 2016.

РАДИОНИЦЕ ПОДРШКЕ ЗА ДИРЕКТОРЕ И РУКОВОДИОЦЕ ИТН

 

Републички завод за социјалну заштиту, за директоре центара и руководиоце Интерних тимова стручњака за насиље у породици и партнерским односима, организовао је једнодневне „Радионице подршке за потребе евидентирања, документовања и праћења насиља у породици и партнерским односима“ како би се праћење и извештаваање центара учинило ефикаснијим и ефективнијим.

 

 

Свим центрима за социјални рад, Републички завод за социјалну заштиту је проследио упитнике за извештавање о насиљу у породици и партнерским односима. Упитници су сачињени у складу са налогом Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, односно у складу са дефинисаним обавезама центара са једне и Завода са груге стране. Садрже све битне елементе на основу којих се долази до релевантних информација о квалитету пружених услуга у оквиру ингеренција центара као  Органа старатељства и као потписника Споразума о сарадњи.

Групе за радионице су организоване према територијалном принципу  и позиви су упућени свим директорима центара за социјални рад у Србији.

У уводном делу, програм подршке је подразумевао излагања о потребама за променама односа центара за социјални рад према проблематици насиља у породици и партнерским односима, налозима Министарства и улогама Републичког завода у испуњавању налога из дела својих ингеренција, значају евидентирања и документовања пријава као и учинка центара из оквира њихових надлежности и према захтевима Посебног протокола. У другом делу радионице, интерактивним приступом и таксативно према ставкама упитника, дата су објашњења према областима -  евидентирање пријава насиља; приказ модела евидентирања (ексел табела).

 
< Претходно   Следеће >

 Покрајински завод за социјалну заштиту

Комора социјалне заштите
Социјално укључивање и смањење сиромаштва
Центар за заштиту жртава трговине људима
 Aсоцијација центара за социјални рад
Удружење стручних радника социјалне заштите Србије


Присутни

Тренутно је 4 гостију на вези
Copyright © 2008 Републички завод за социјалну заштиту
Web пројекат - УЗЗПРО