Претрага


  ::  ПОДРШКА ЛИЦЕНЦИРАЊУ ОРГАНИЗАЦИЈА   :: 

  Прописи од значаја за социјалну заштиту    
  Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања
Почетна страна arrow Почетна страна arrow Искуства из Аустралије
Искуства из Аустралије Штампај
8. септембар 2016.

УСЛУГЕ ИНТЕНЗИВНЕ ПОДРШКЕ ПОРОДИЦИ

Стручни скуп „Услуге интензивне подршке породици у Аустралији/Мелбурн“  одржан је 29. августа 2016. године у просторијама Републичког завода за социјалну заштиту. Своје богато професионално искуство са учесницима скупа поделила је Марија Вељовић,  социјална радница из  организације MacKillop у Мелбурну.

Организација MacKillop већ деценијама развија лепезу услуга намењених породицама и деци, и реализује их у држави Викторија и суседним државама. Марија Вељовић је представила услуге подршке породицама код којих постоји повећан ризик за издвајање деце из породице, као и основне информације о систему заштите деце у Аустралији.  Скупу је присуствовало 32 професионалаца, ангажованих у успостављању и развоју услуге Породични сарадник (руководиоци услуге, породични сарадници, супервизори, представници центара за социјални рад, УНИЦЕФ-а и Републичког завода).

Овај стручни скуп је био намењен стручном усавршавању и подизању компетенција пружалаца услуге Породични сарадник, прве услуге интензивне подршке породици са бројним и сложеним тешкоћама. Ову услугу Републички завод за социјалну заштиту са партнерима пилотира већ три године и у услугу је до сада укључено 560 породица.

 
 
< Претходно   Следеће >

 Покрајински завод за социјалну заштиту

Комора социјалне заштите
Социјално укључивање и смањење сиромаштва
Центар за заштиту жртава трговине људима
 Aсоцијација центара за социјални рад
Удружење стручних радника социјалне заштите Србије


Присутни

Тренутно је 3 гостију на вези
Copyright © 2008 Републички завод за социјалну заштиту
Web пројекат - УЗЗПРО