Претрага


  ::  ПОДРШКА ЛИЦЕНЦИРАЊУ ОРГАНИЗАЦИЈА   :: 

  Прописи од значаја за социјалну заштиту    
  Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања
Почетна страна arrow Вести arrow Примена васпитних налога
Примена васпитних налога Штампај
22. јун 2016.

ЗАВРШЕН ПРВИ ДЕО ЦИКЛУСА ОБУКА

 

Републички завод кроз своје програмске и пројектне активности континуирано ради на унапређењу положаја и права деце у сукобу са законом у Републици Србији. Посебна пажња је посвећена стварању претпоставки за примену диверзионих мера. Израда стандарда и процедура за примену васпитних налога, креирање и акредитација програма обуке усмереног на унапређење компетенција за примену васпитних налога,  подстицање међусекторске сарадње, континуирана подршка процесу примене васпитних налога у четири града (Београд, Нови Сад, Ниш и Крагујевац), израда смерница за писање налаза и мишљења органа старатељства  само су неке од активности Републичког завода у овој области.

 

 

У оквуру друге компоненте пројекта „Развој услуга у систему социјалне заштите за оснаживање биолошке породице детета“, под називом Подршка реформи малолетничког правосуђа  - унапређење примене васпитних налога, реализовано је 16 обука по акредитованом програму „Улога ЦСР и других пружалаца услуга социјалне заштите у примени васпитних налога“.

Од почетка 2016. године почела је реализација циклуса обука намењених стручним радницима из центара за социјални рад са територије читаве Републике. У периоду од фебруара до јуна месеца обуку је завршило 183 стручна радника из 45 центра за социјални рад.

 Учесници обука су нагласили да је област рада са малолетницима запостављена када су у питању едукације и други видови подршке стручним радницима. Завршна евалуација, усмерена на процену задовољства учесника обуком, је показала да је програм у потпуности испунио њихова очекивања и да га сматрају веома корисним и примењљивим у свом свакодневном раду.

Од септембра месеца  планира се наставак овог циклуса, како би се обучили  сви стручни радници који су се на позив Републичког завода крајем прошле године пријавили за похађање овог програма.

 

 
 
< Претходно   Следеће >

 Покрајински завод за социјалну заштиту

Комора социјалне заштите
Социјално укључивање и смањење сиромаштва
Центар за заштиту жртава трговине људима
 Aсоцијација центара за социјални рад
Удружење стручних радника социјалне заштите Србије


Присутни

Тренутно је 2 гостију на вези
Copyright © 2008 Републички завод за социјалну заштиту
Web пројекат - УЗЗПРО