Претрага


  ::  ПОДРШКА ЛИЦЕНЦИРАЊУ ОРГАНИЗАЦИЈА   :: 

  Прописи од значаја за социјалну заштиту    
  Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања
Почетна страна arrow Почетна страна arrow Oбука за примену васпитних налога
Oбука за примену васпитних налога Штампај
11. март 2016.

Унапређење компетенција за примену васпитних налога

 

У оквиру пројекта „Развој услуга у систему социјалне заштите за оснаживање биолошке породице детета“, друга компонента, под називом Подршка реформи малолетничког правосуђа - унапређење примене васпитних налога, има за циљ унапређење положаја и права деце у сукобу са законом у Републици Србији, стварањем претпоставки за развој диверзионих модела и примену алтернативних мера и поступака. Републички завод пружа подршку процесу примене васпитних налога у четири града (Београд, Нови Сад, Ниш и Крагујевац) кроз континуирано праћење, техничку подршку, супервизију и обуку током двогодишњег трајања пројекта.

 

Од почетка реализације пројекта одржано је укупно 11 обука по акредитованом програму „Улога ЦСР и других пружалаца услуга социјалне заштите у примени васпитних налога“, које је похађало 220 стручних радника из наведена четири града. Крајем године центрима са територије читаве Републике је упућен позив да стручне раднике из службе за децу и младе пријаве за учешће на овој обуци. До краја децембра евидентирано је 436 учесника из 86 центара за социјални рад и формирано 17 група за обуке, које ће се реализовати током 2016. године.

Прве две обуке из овог циклуса су реализоване у фебруару месецу 2016.године за стручне раднике из центара за социјални рад: Смедерево, Велика Плана, Велико Градиште и Голубац, Алибунар, Ковин, Рума, Инђија, Сара Пазова и Центра за инклузију младих.

Требало би истаћи да, у сарадњи са Правосудном академијом, Републички завод организује и посебне едукације за судије и тужиоце који раде са малолетницима. До сада су организоване две обуке, за београдску и новосадску Апелацију, а планиране су још две за Апелацију у Нишу и Крагујевцу.

 

 
< Претходно   Следеће >

 Покрајински завод за социјалну заштиту

Комора социјалне заштите
Социјално укључивање и смањење сиромаштва
Центар за заштиту жртава трговине људима
 Aсоцијација центара за социјални рад
Удружење стручних радника социјалне заштите Србије


Присутни

Copyright © 2008 Републички завод за социјалну заштиту
Web пројекат - УЗЗПРО