Претрага


  ::  ПОДРШКА ЛИЦЕНЦИРАЊУ ОРГАНИЗАЦИЈА   :: 

  Прописи од значаја за социјалну заштиту    
  Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања
Почетна страна arrow Почетна страна arrow Обука за стручне раднике из Црне Горе
Обука за стручне раднике из Црне Горе Штампај
4. новембар 2015.

Припрема за примену супервизије

 

Сараднице Републичког завода за социјалну заштиту реализовале су обуку по акредитованом програму “Програм основне обуке за супервизоре у центрима за социјални рад“  од 19. до 23. октобра 2015. године у Будви.  Реализацију обуке омогућио је Завод са социјалну и дјечју заштиту Црне Горе, а уз подршку канцеларије УНИЦЕФ-а у Црној Гори.Обуци је присуствовало 22 учесника из центара за социјални рад (Подгорица, Никшић, Бијело Поље, Мојковац, Беране, Тиват, Котор, Бар, Херцег Нови и Плав), Завода за социјалну и дјечју заштиту и Министарства рада и социјалног старања Црне Горе. Сврха обуке је била припрема представника система социјалне заштите за примену супервизије у складу са новим начином рада центра за социјални рад. 

Евалуација обуке је показала да је колегама у Црној Гори веома значила размена искустава у процесу увођења супервизије, посебно осврт на изазове и препреке, као и начине за њихово превазилажење. Обуку су оценили као веома корисну и добро организовану, а посебно су истакли значај тема као што је групна супервизија, области и начин рада супервизора, као и саму методологију обуке истичући притом бенефите искуственог учења кроз играње улога, рад на студијама случаја и сл.

С обзиром на сличности система обука је била и добра прилика за размену између два Завода и стварање предуслова за наставак сарадње у области развоја супервизијске праксе и унапређења стручног усавршавања у социјалној заштити.

 
< Претходно   Следеће >

 Покрајински завод за социјалну заштиту

Комора социјалне заштите
Социјално укључивање и смањење сиромаштва
Центар за заштиту жртава трговине људима
 Aсоцијација центара за социјални рад
Удружење стручних радника социјалне заштите Србије


Присутни

Copyright © 2008 Републички завод за социјалну заштиту
Web пројекат - УЗЗПРО