Претрага


  ::  ПОДРШКА ЛИЦЕНЦИРАЊУ ОРГАНИЗАЦИЈА   :: 

  Прописи од значаја за социјалну заштиту    
  Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања
Почетна страна arrow Вести arrow Програм основне обуке за супервизоре у ЦСР
Програм основне обуке за супервизоре у ЦСР Штампај
24. јул 2015.

ОДРЖАНА ОБУКА ЗА СУПЕРВИЗОРЕ У ЗАВОДУ ЗА СОЦИЈАЛНЕ ДЕЛАТНОСТИ У СКОПЉУ

 

У периоду од 06. до 10. јула 2015. године у Скопљу  је реализована обука по акредитованом програму “Програм основне обуке за супервизоре у центрима за социјални рад“. То  је била последња  у низу активности везаних за успостављање сарадње Републичког завода за социјалну заштиту у Београду и Завода за социјалне делатности у Скопљу. Ову, као и досадашње активности узајамне размене ова два Завода, подржала је Немачка организација за техничку сарадњу - ГИЗ у оквиру  регионалног програма „Социјална заштита и превенција трговине људима“. Један од приоритета у оквиру овог програма је усмерен на подстицање размене искуства и добрих пракси између сродних институција у региону.Реформа система социјалне заштите у Македонији предвиђа увођење бројних новина. Будући да је успостављање процеса супервизије  у центрима за социјални рад у Републици Србији препознато као пример добре праксе Републички завод за социјалну заштиту показао је спремност да своја досадашња искуства подели са колегама из скопског завода. У ту сврху је организована и обука за супервизоре, коју је похађало 12 учесница, стручних радница Завода за социјалне делатности.

Анализа резултата евалуације је показала да су учеснице веома задовољне програмом обуке у целини и да његове садржаје процењују као корисне и примењљиве у свакодневном раду. Упознавање са досадашњим искуством у примени супервизије у ЦСР у Републици Србији, тешкоћама и препрекама за њену пуну имплементацију и добитима за различите актере у овом процесу, учеснице сматрају драгоценим за увођење супервизије у област социјалне заштите у Македонији.

Ова обука је била прилика да се са колегиницама из Македоније  размене искуства и информације и о другим процесима, као и да се дефинишу садржаји и видови будуће сарадње ова два Завода.

 
< Претходно   Следеће >

 Покрајински завод за социјалну заштиту

Комора социјалне заштите
Социјално укључивање и смањење сиромаштва
Центар за заштиту жртава трговине људима
 Aсоцијација центара за социјални рад
Удружење стручних радника социјалне заштите Србије


Присутни

Тренутно је 3 гостију на вези
Copyright © 2008 Републички завод за социјалну заштиту
Web пројекат - УЗЗПРО