Претрага


  ::  ПОДРШКА ЛИЦЕНЦИРАЊУ ОРГАНИЗАЦИЈА   :: 

  Прописи од значаја за социјалну заштиту    
  Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања
Почетна страна arrow Вести arrow Водич за локалне самоуправе
Водич за локалне самоуправе Штампај
 24. децембар 2013.

Развој услуга у заједници

У оквиру пројекта “Развој услуга у заједници за децу са сметњама у развоју и њихове породице” који, уз подршку Европске уније, реализује UNICEF у партнерству са Министарством рада запошљавања и социјалне политике, Републички завод за социјалну заштиту сачинио је „Водич локалним самоуправама - смернице за упостављање и развој услуга у заједници“.

Водич на свеобухватан и целовит начин образлаже обавезе и одговорности локалних самоуправа у успостављању социјалних услуга намењених посебно осетљивим групама грађана. Основни циљ Водича је да мотивише локалне самоуправе да активирају своје капацитете, како би унапредили положај свих група у ризику и унапредили њихов положај уз афирмацију друштвених вредности.

Водич је од користи и као вид стручне подршке службеницима у општинским и градским службама задуженим за социјалну заштиту и запосленима у центрима за социјални рад. Као посебно значајан ослонац развоју и унапређењу живота свих корисника на нивоу локалне заједнице, у Водичу је наглашена вредност трипартитне сарадње цивилног, јавног и приватног сектора.

 
< Претходно   Следеће >

 Покрајински завод за социјалну заштиту

Комора социјалне заштите
Социјално укључивање и смањење сиромаштва
Центар за заштиту жртава трговине људима
 Aсоцијација центара за социјални рад
Удружење стручних радника социјалне заштите Србије


Присутни

Copyright © 2008 Републички завод за социјалну заштиту
Web пројекат - УЗЗПРО