Претрага


  ::  ПОДРШКА ЛИЦЕНЦИРАЊУ ОРГАНИЗАЦИЈА   :: 

  Прописи од значаја за социјалну заштиту    
  Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања
Почетна страна arrow Вести arrow „Заштита деце од насиља у Југоисточној Европи“
„Заштита деце од насиља у Југоисточној Европи“ Штампај
8. новембар 2013.

 
Завршна конференција УНИЦЕФ пројекта
 

У Крагујевцу је 7. и 8. новембра одржана завршна, дводневна конференција на којој су представљене активности и постигнути резултати двогодишњег  регионалног пројекта „Заштита деце од насиља у Југоисточној Европи “ .

 

 

Пројекат је реализовао  УНИЦЕФ , уз подршку Европске уније, са циљем да се у  четири  земље Југоисточне Европе (Србији, Босни и Херцеговини, Албанији и Турској) ојачају  сервиси који треба да препознају и прате насиље над децом, да се боре против њега кроз оснажено партнерство цивилног друштва и доносилаца одлука на државном нивоу. Завршну конференцију су организовали Канцеларија УНИЦЕФ у Србији, Центар за права детета и Републички завод за социјалну заштиту.

Конференцију су отворили заменица директора УНИЦЕФ-а у Србији Лесли Милер, представници ресорних министарстава на највишем нивоу – министарка здравља Славица Ђукић Дејановић, државна секретарка Министарства рада запошљавања и социјалне политике Бранкица Јанковић, државни секретар Министарства просвете, науке и технолошког развоја Мухедин Фијуљанин, као и чланица градског већа Града Крагујевца Јасмина Недовић.

„У области социјалне заштите учињени се значајни напори да заштита деце од насиља  буде међу централним темама. У центрима за социјални рад, који представљају стожер , између осталог и за мрежу за заштиту деце у локалној заједници, измењени метод рада омогућио је нови, продуктивнији приступ решавању  проблема. Нико од нас није у дилеми да се циљеви у заштити деце од насиља ефикасно постижу само ако наставимо да унапређујемо међусекторску сарадњу интегрисаним, међуресорним одговором на насиље“, рекла је, овом приликом,  Бранкица Јанковић, државни секретар Министарства рада, запошљавања и социјалне политике.

 

 
< Претходно   Следеће >

 Покрајински завод за социјалну заштиту

Комора социјалне заштите
Социјално укључивање и смањење сиромаштва
Центар за заштиту жртава трговине људима
 Aсоцијација центара за социјални рад
Удружење стручних радника социјалне заштите Србије


Присутни

Тренутно је 4 гостију на вези
Copyright © 2008 Републички завод за социјалну заштиту
Web пројекат - УЗЗПРО