Претрага


  ::  ПОДРШКА ЛИЦЕНЦИРАЊУ ОРГАНИЗАЦИЈА   :: 

  Прописи од значаја за социјалну заштиту    
  Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања
Почетна страна arrow Почетна страна arrow 01. октобар, Међународни дан старијих
01. октобар, Међународни дан старијих Штампај
3. октобар 2013.

 
Сви ћемо једног дана бити стари
 

Манифестацијом „Будућност какву желимо – оно што старије особе говоре, дуговечност и развој: прилике и изазаови“ у београдском Дому Синдиката, обележен је Међународни дан старијих. Свечаност су, према традицији, организовали Геронтолошко друштво Србије и Црвени крст Србије, уз подршку Министарства рада, запошљавања и социјалне политике.

 

 
На свечаном отварању, учесницима се обратио и др Јован Кркобабић, потпредседник Владе Србије.

Министар Кркобабић, који са посебном пажњом приступа најстаријим суграђанима, и овом приликом је подсетио јавност да су сва добра у нашој земљи, економска и културна, стварали и створили данашњи пензионери. – Да ли се овим тековинама добро управља, добро ради, одговорне су млађе генерације, будући пензионери. Сви ћемо једног дана бити стари. Ми стари знамо како је бити млад, а млади треба да знају да је стар човек потрошен, као машина коју треба одржавати. Зато је потребно да млађе генерације улажу много напора у неговање поштовања према старима, да се то ради сваког дана и на сваком месту - поручио је Министар Кркобабић.

Празничној атмосфери допринели су дечји хор „Шумадија“, Хор „Распевана Шумадија“ из младеновачког клуба за старије у окруљу Геронтолошког центра Београ, као и чланови бројних секција из клубова широм Србије.

У оквиру манифестације одржана је Свечана седница Савета за питања старости и старења Владе Србије, округли сто на тему “Будућност какву желимо – оно што старије особе говоре“. У холу Дома синдиката организован је сајам програма, активности, услуга и опреме за старије особе, на којем су били изложени разноврсни ручни радови, а посетиоци су могли да провере срчани притисак, заступљеност шећера у крви и обаве разне консултације са лекарима запосленим у геронтолошким центрима.

До средине октобра, у београдској Кнез Михаиловој улици, испред Београдског културног центра, постављена је Улична изложба фотографија које су израдили старији суграђани.
 

 
< Претходно   Следеће >

 Покрајински завод за социјалну заштиту

Комора социјалне заштите
Социјално укључивање и смањење сиромаштва
Центар за заштиту жртава трговине људима
 Aсоцијација центара за социјални рад
Удружење стручних радника социјалне заштите Србије


Присутни

Тренутно је 3 гостију на вези
Copyright © 2008 Републички завод за социјалну заштиту
Web пројекат - УЗЗПРО