Претрага


  ::  ПОДРШКА ЛИЦЕНЦИРАЊУ ОРГАНИЗАЦИЈА   :: 

  Прописи од значаја за социјалну заштиту    
  Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања
Почетна страна arrow Вести arrow Састанак са социолозима
Састанак са социолозима Штампај
 7. јун 2013.

Представљене прве верзије упитника

Други, инструктивни састанак са социолозима из центара за социјални рад одржан је 06. јуна 2013. године је у Геронтолошком центру у Новом Саду. Састанак je одржан у склопу активности пројекта „Развој система праћења и извештавања о услугама на локалном нивоу за особе с инвалидитетом и друге маргинализоване групе и превенцију социјалне искључености“.

Чланови Тима за реализацију пројекта су, у складу са предвиђеним програмом рада,  на састанку представили прве верзије упитника за прикупљање података о пружаоцима локалних социјалних услуга и позвали учеснике да дају сугестије за унапређивање упитника.

Бранка Бркић, саветница у Одељењеу за истраживање Републичког завода за социјалну заштиту, као показатељ значаја адекватног евидентирања и тумачења података о одређеним циљним групама, представила је  „Евиденцију жртава породичног насиља у систему социјалне заштите“.

Тим за реализацију пројекта је, у сарадњи са 42 социолога који су присутвовали састанку, постигао договор о наредним корацима и динамици њихове реализације у предстојећем периоду. Сарадници су позвани да, у предвиђеном року, дају максималан допринос даљем развијању инструментаријума за прикупљање података о локланим социјалним услугама.

 
< Претходно   Следеће >

 Покрајински завод за социјалну заштиту

Комора социјалне заштите
Социјално укључивање и смањење сиромаштва
Центар за заштиту жртава трговине људима
 Aсоцијација центара за социјални рад
Удружење стручних радника социјалне заштите Србије


Присутни

Copyright © 2008 Републички завод за социјалну заштиту
Web пројекат - УЗЗПРО