Претрага


  ::  ПОДРШКА ЛИЦЕНЦИРАЊУ ОРГАНИЗАЦИЈА   :: 

  Прописи од значаја за социјалну заштиту    
  Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања
Почетна страна arrow Почетна страна arrow Стручни скуп „Примена Закона о социјалној заштити“
Стручни скуп „Примена Закона о социјалној заштити“ Штампај
 7. јун 2013.

ИЗАЗОВИ У ЛИЦЕНЦИРАЊУ ОРГАНИЗАЦИЈА И СТРУЧНИХ РАДНИКА

Удружење стручних радника социјалне заштите, у сарадњи са Министарством рада, запошљавања и социјалне политике и у координацији са Асоцијацијом центара за социјални рад и Удружењем послодаваца установа социјалне заштите, је у Врњачкој Бањи, од 03. до 05. јуна 2013. године, организовало Стручни скуп под називом „Примена Закона о социјалној заштити“.
 
 

Програмски и тематски, Стручни скуп је био оријентисан на разматрање обавеза и одговорности, као и професионалних изазова који су пред стручним радницима у примени Закона о социјалној заштити. Окупило се преко 400 учесника - стручних радника и сарадника у социјалној заштити, из јавног, цивилног и приватног сектора. Сходно основној теми скупа, уводничари и и излагачи су представили најважније одредбе којима се уређују процеси стандардизације услуга, лиценцирања стручних радника и пружалаца услуга, као и услове и стандарде за обављање стручних послова у социјалној заштити.

Бранкица Јанковић, државни секретар у Министарствау рада, запошљавања и социјалне политике је у најкраћем представила најважније реформске процесе који се одвијају у систему социјалне заштите, са посебним акцентом на примени Закона о социјалној заштити и из њега проистеклих подзаконских акатата. Државни секретар је посебно нагласила да су за пуну примену Закона од подједнаког значаја дефинисани правни оквири за развој система и професионално компетентни запослени у систему социјалне заштите који те одредбе спроводе.

Директор Републичког завода за социјалну заштиту, Божидар Дакић представио је и образложио неке критичне тачке у процесу лиценцирања, дајући одговоре на прве дилеме са којима се суочавају организације у процесу лиценцирања.
На крају представљања процеса лиценцирања стручних радника, Србијанка Ђорђевић, в.д. директора Коморе социјалне заштите, наглашавајући да је овај процес лиценцирања и практично отпочео, уручила је Уверење о издавању лиценце првом стручном раднику који је поднео пријаву – Сањи Кљајић, в.д. директора Центра за заштиту жртава трговине људима.

Стручни скуп у Врњачкој Бањи била је и прилика да се промовише први број стручно-научног часописа „Социјална политика“. Издавачи овог часописа за теорију и праксу социјалне политике и социјалног рада, који излази три пута годишње,  су Институт за политичке студије и Удружење стручних радника социјалне заштите Србије. Професор Мирослав Бркић, главни и одговорни уредник часописа, истакао је значај часописа који се налази на СЦИ листи, посебно у контексту предстојећег стицања и одржавања лиценци стручних радника.

Стручни скуп је још један допринос развоју социјалне заштите и унапређивању професионалних компетенција свих запослених у систему социјалне заштите, са крајњим циљем да се унапреди квалитет услуга које се пружају корисницима у систему социјалне заштите. 

 
< Претходно   Следеће >

 Покрајински завод за социјалну заштиту

Комора социјалне заштите
Социјално укључивање и смањење сиромаштва
Центар за заштиту жртава трговине људима
 Aсоцијација центара за социјални рад
Удружење стручних радника социјалне заштите Србије


Присутни

Тренутно је 2 гостију на вези
Copyright © 2008 Републички завод за социјалну заштиту
Web пројекат - УЗЗПРО