Претрага


  ::  ПОДРШКА ЛИЦЕНЦИРАЊУ ОРГАНИЗАЦИЈА   :: 

  Прописи од значаја за социјалну заштиту    
  Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања
Почетна страна arrow Вести arrow Пети састанак БИРО-а УНЕЦЕ
Пети састанак БИРО-а УНЕЦЕ Штампај
 21. мај 2013.

Припреме за Министарску конференцију Радне групе за старење УН

Данас је у Београду почео Пети, дводневни састанак Бироа Европске радне групе Уједињених нација за старење. Домаћин састанка је Република Србија, односно Министарство рада, запошљавања и социјалне политике. Састанак Бироа одржава се у Републичком заводу за социјалну заштиту.
 
 
Учеснике састанка поздравила је државни секретар у Министарству рада, запошљавања и социјалне политике Републике Србије, госпођа Бранкица Јанковић.

Петом састанку Бироа Европске радне групе Уједињених нација за старење присуствује 12 еминентних стручњака за област старења из 9 европских земаља - 8 чланова Бироа, 3 представника Секретаријата Европске радне групе Уједињених нација за старење – УНЕЦЕ и представник Европске федерације старијих особа – ЕУРАГ. Састанком Бироа председава господин Ханс Спрајцер (Hannes Spreitzer),  национални коресподент и референтна особа за област старења Аустрије.

Рад Биора Радне групе за старење прати и подржава Секретаријат Уједињених нација. Састанку у Београду присуствује шеф Јединице за становништво УНЕЦЕ, госпођа Виталија Гаукејт – Витич (Gaucaite Vvittich Vitalija).

Републику Србију у Бироу представља др Лидија Козарчанин, национални коресподент и референтна особа за област старења у нашој земљи.
Основни циљ састанка је припрема за следећу Министарску конференцију Радне групе за старење Економске Комисије за Европу УН (УНЕЦЕ).

Прва тема састанка је разматрање оцене другог круга ревизије Европске стратегије о имплементацији Међународног плана акција у вези са старењем. Настављају се разговори о активностима Радне групе за бољу примену Међународног плана и унапређење квалитета живота старијих. Биро ће размотрити један од извода из европске политике старења, посвећен теми злостављања старијих, настао заједничким радом и доприносом више земаља.

 

 
 
< Претходно   Следеће >

 Покрајински завод за социјалну заштиту

Комора социјалне заштите
Социјално укључивање и смањење сиромаштва
Центар за заштиту жртава трговине људима
 Aсоцијација центара за социјални рад
Удружење стручних радника социјалне заштите Србије


Присутни

Тренутно је 1 гост на вези
Copyright © 2008 Републички завод за социјалну заштиту
Web пројекат - УЗЗПРО