Претрага


  ::  ПОДРШКА ЛИЦЕНЦИРАЊУ ОРГАНИЗАЦИЈА   :: 

  Прописи од значаја за социјалну заштиту    
  Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања
Почетна страна arrow Вести arrow Радни састанак са социолозима из ЦСР
Радни састанак са социолозима из ЦСР Штампај
 15. мај 2013.

Припреме за развој система праћења локалних услуга

Министарство рада, запошљавања и социјалне политике, Републички  завод за социјалну заштититу и Тим за реализацију пројекта „Развој система праћења и извештавања о услугама на локалном нивоу за особе с инвалидитетом и друге маргинализоване групе и превенцију социјалне искључености“ организовали су, у уторак 14. маја, радни састанак са социолозима из центара за социјални рад. Састанак је органозован у склопу припрема за развој система праћења и извештавања о локалним социјалним услугама.
 
 
У развоју социјалних услуга у заједници, као кључном реформском циљу социјалне заштите уочавају се значајне промене, како у погледу разноврсности услуга, тако и у погледу структуре и броја корисника. Те промене захтевају организовано деловање свих социјалних актера,  а деловању треба да претходи сакупљање и анализа података о садржају, обиму промена и потребама на које треба система социјалне заштите да одговори. Из тих разлога свим социјалним актерима неопходни су поуздани подаци како би на основу јасних показатеља организовали адекватну подршку посебно осетљивим групама корисника.

Преко 45 учесника, махом социолога из центара за социјални рад, изразило је потребу и спремност да се укључи у израду листе индикатора и других података за праћење развоја услуга на локалном нивоу. Један од постављених пројектних циљева је успостављање мреже сарадника за прикупљање података у свим општинама Републике Србије, како би се обезбедило континуирано извештавање о свим параметрима од значаја за развој система.
Следећи, инструктивни састанак са социолозима планиран је за прву половину јуна месеца.
 
< Претходно   Следеће >

 Покрајински завод за социјалну заштиту

Комора социјалне заштите
Социјално укључивање и смањење сиромаштва
Центар за заштиту жртава трговине људима
 Aсоцијација центара за социјални рад
Удружење стручних радника социјалне заштите Србије


Присутни

Тренутно је 1 гост на вези
Copyright © 2008 Републички завод за социјалну заштиту
Web пројекат - УЗЗПРО