Претрага


  ::  ПОДРШКА ЛИЦЕНЦИРАЊУ ОРГАНИЗАЦИЈА   :: 

  Прописи од значаја за социјалну заштиту    
  Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања
Почетна страна arrow Почетна страна arrow Подршка пружаоцима услуге ДБ
Подршка пружаоцима услуге ДБ Штампај
 4. март 2013.


Обука за рад са волонтеримa

За 16 учесника, стручних радника и сарадника из 9 дневних боравака за децу и младе са сметњама у развоју, 27 и 28. фербуара, у СОС Дечјем селу у Сремској Kаменици, одржана је Обука за рад волонтера са особама са сметњама у развоју.
 

Обука је настала као део активности подршке дневним боравцима у оквиру пројекта ''Подршка успостављању услуга за децу и младе са инвалидитетом и развој индикатора у систему социјалне заштите'' , који Завод реализује уз подршку УНИЦЕФ-а. 
Садржај обуке заснован је на едукацији „Инструменти рада са децом са сметњама у развоју из Малих домских заједница“ Марије Елисабете Монтањи,   консултанткиње Educaid-a, практичним искуствима из волонтерског рада са особама са инвалидитетом Милице Милић из Волотерског Сервиса Србије и према методологији извођења обуке Републчког завода за социјалну заштиту.

Током дводневне обуке учесници су се упознали са специфичностима обуке волонтера. Пролазећи кроз практичне вежбе, усвајали су знања о чему и како је могуће обучити волонтере, али и које све активности волонтери могу да обављају са децом и младима. Неке од тема које су овом приликом обрађене јесу ''Начин рада са особама са сметњама у развоју'' , ''Ко су и шта могу особе са инвалидитетом?'', ''Едукација путем тела и ритма'', ''Значај игре'', ''Израда личног архива''...

Интерактиван приступ и динамичност обуке створили су подстицајну атмосферу учења и дружења. Учесници су, на крају, изразили задовољство представљењним садржајима и већи ниво спремности да укључују волонтере у активности својих дневних боравака.
 
 
< Претходно   Следеће >

 Покрајински завод за социјалну заштиту

Комора социјалне заштите
Социјално укључивање и смањење сиромаштва
Центар за заштиту жртава трговине људима
 Aсоцијација центара за социјални рад
Удружење стручних радника социјалне заштите Србије


Присутни

Тренутно је 5 гостију на вези
Copyright © 2008 Републички завод за социјалну заштиту
Web пројекат - УЗЗПРО