Претрага


  ::  ПОДРШКА ЛИЦЕНЦИРАЊУ ОРГАНИЗАЦИЈА   :: 

  Прописи од значаја за социјалну заштиту    
  Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања
Почетна страна arrow Почетна страна arrow Подршка правницима из ЦСР
Подршка правницима из ЦСР Штампај
 28. фебруар 2013.


Потребе правника за стручном подршком

Први од три планирана припремна састанка – фокус групе са правницима, одржан је 25. фебруара у Трстенику. Припремни састанци организују се како би се сагледале потребе, утврдио садржај и динамика реализације стручне подршке правницима у центрима за социјални рад.
 

На састанку – фокус групи у Трстенику, учествовали су правници из центара у региону - Трстеник, Крагујевац, Краљево, Аранђеловац и Топола, Параћин и Свилајнац, који раде на пословима остваривања права корисника на материјална давања.
Састанак на тему «Тешкоће у примени Закона о социјалној заштити у делу који се односи на материјалну подршку» водили су саветници из Републичког завода за социјалну заштиту, Невена Рајковић, правник и Милан Самарџија, руководилац Одељења за супервизију.

У динамичној и инерактивној атмосфери, разматрани су изазови у погледу примене материјалног и процесног права, организације рада као и други проблеми са којима се  практичари свакодневно сусрећу у раду. Закључци са овог састанка и са још два који су планирани, послужиће за креирање модела стручне подршке за правнике у центрима за социјални рад. Радионице подршке биће доступне правницима из свих центара у Србији.
 
 
 
< Претходно   Следеће >

 Покрајински завод за социјалну заштиту

Комора социјалне заштите
Социјално укључивање и смањење сиромаштва
Центар за заштиту жртава трговине људима
 Aсоцијација центара за социјални рад
Удружење стручних радника социјалне заштите Србије


Присутни

Тренутно је 1 гост на вези
Copyright © 2008 Републички завод за социјалну заштиту
Web пројекат - УЗЗПРО