Претрага


  ::  ПОДРШКА ЛИЦЕНЦИРАЊУ ОРГАНИЗАЦИЈА   :: 

  Прописи од значаја за социјалну заштиту    
  Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања
Почетна страна arrow Вести arrow Подршка правницима из ЦСР
Подршка правницима из ЦСР Штампај
 28. фебруар 2013.


Потребе правника за стручном подршком

Први од три планирана припремна састанка – фокус групе са правницима, одржан је 25. фебруара у Трстенику. Припремни састанци организују се како би се сагледале потребе, утврдио садржај и динамика реализације стручне подршке правницима у центрима за социјални рад.
 

На састанку – фокус групи у Трстенику, учествовали су правници из центара у региону - Трстеник, Крагујевац, Краљево, Аранђеловац и Топола, Параћин и Свилајнац, који раде на пословима остваривања права корисника на материјална давања.
Састанак на тему «Тешкоће у примени Закона о социјалној заштити у делу који се односи на материјалну подршку» водили су саветници из Републичког завода за социјалну заштиту, Невена Рајковић, правник и Милан Самарџија, руководилац Одељења за супервизију.

У динамичној и инерактивној атмосфери, разматрани су изазови у погледу примене материјалног и процесног права, организације рада као и други проблеми са којима се  практичари свакодневно сусрећу у раду. Закључци са овог састанка и са још два који су планирани, послужиће за креирање модела стручне подршке за правнике у центрима за социјални рад. Радионице подршке биће доступне правницима из свих центара у Србији.
 
 
 
< Претходно   Следеће >

 Покрајински завод за социјалну заштиту

Комора социјалне заштите
Социјално укључивање и смањење сиромаштва
Центар за заштиту жртава трговине људима
 Aсоцијација центара за социјални рад
Удружење стручних радника социјалне заштите Србије


Присутни

Тренутно је 1 гост на вези
Copyright © 2008 Републички завод за социјалну заштиту
Web пројекат - УЗЗПРО