Претрага


  ::  ПОДРШКА ЛИЦЕНЦИРАЊУ ОРГАНИЗАЦИЈА   :: 

  Прописи од значаја за социјалну заштиту    
  Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања
Почетна страна
Деца и млади са проблемима понашања Штампај

 

 
У издању Републичког завода за социјалну заштиту, објављена је монографија „Деца и млади са проблемима понашања: услуге и третмани у заједници“ коју су потписале ауторке Јасна Хрнчић, Тамара Џамоња Игњатовић и Вера Деспотовић Станаревић.  Уз њих, аутори појединих делова су стручњаци који се баве различитим видовима унапређивања квалитета услуга и третмана деце и младих са проблемима понашања. Ауторски тим Републичког завода за социјалну заштиту чине Нада Шарац, Светлана Живанић, Лидија Милановић и Живорад Гајић.

Суиздавач монографије је Градски центар за социјални рад Београд, а рецензију су потписали професори Факултета политичких наука – Невенка Жегарац, Мира Лакићевић и Мирослав Бркић.

Различити специјализовани програми третмана за децу и младе са проблемима у понашању представљени у монографији настали су као део пројектних активности четири пројекта која су се бавила развојем услуга дневног боравка и специјализованих програма третмана у локалним заједницама за децу и младе са проблемима понашања и у сукобу са законом. Реч је о пројектима које су развили и реализовали Републички завод за социјалну заштиту, Градски центар за социјални рад Београд, Центар за социјални рад Нови Сад и Удружење „Чији сам ја комадић“ из Ниша.  Отуда су, уз потписнике монографије, аутори појединих поглавља управо носиоци наведених пројеката у локалним заједницама чија су искуства представљена.

Садржај монографије подељен је у пет међусобно повезаних целина: Теоријски и контекстуални оквир, Третмани, Дневни боравак, Активности дневних боравака у Србији и Прилози – програми обуке.

Монографија ће бити од користи и теоретичарима, а посебно практичарима који се баве пружањем подршке младима са проблемима у понашању.
 
< Претходно   Следеће >

 Покрајински завод за социјалну заштиту

Комора социјалне заштите
Социјално укључивање и смањење сиромаштва
Центар за заштиту жртава трговине људима
 Aсоцијација центара за социјални рад
Удружење стручних радника социјалне заштите Србије


Присутни

Copyright © 2008 Републички завод за социјалну заштиту
Web пројекат - УЗЗПРО