Претрага


  ::  ПОДРШКА ЛИЦЕНЦИРАЊУ ОРГАНИЗАЦИЈА   :: 

  Прописи од значаја за социјалну заштиту    
  Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања
Почетна страна arrow Вести arrow Услуге у заједници за децу са сметњама у развоју
Услуге у заједници за децу са сметњама у развоју Штампај
 29. јануар 2013.

Прва искуства и резултати истраживања

На конференцији  ‘’Услуге у заједници за децу са сметњама у развоју: прва искуства и резултати истраживања ’’ одржаној 25. јануара 2013. на Факултету политичких наука у Београду, представљена су, између осталог, и искуства Републичког завода за социјалну заштиту стечена током процеса стручне подршке дневним боравцима за децу са инвалидитетом.

Конференција је организована у оквиру пројекта “Развој услуга у заједници за децу са сметњама у развоју и њихове породице” , који спроводи УНИЦЕФ у партнерству са Министарством рада, запошљавања и социјалне политике уз подршку ЕУ. Овом приликом су представљени први резултати истраживања "Исходи коришћења услуга у заједници за децу са сметњама у развоју и њихове родитеље “. Истраживање је спровео Центар за истраживања у социјалној политици и социјалном раду при Факултету политичких наука, Универзитета у Београду.

Истраживање је обухватило 32 општине, а имало је за циљ да испита мишљење и задовољство корисника услугама. Резултати анализе допринеће побољшању квалитета саме услуге, указујући на начин да она у највећој мери одговори потребама корисника и омогући укључивање породица са децом са сметњама у развоју у свакодневни живот заједнице.

Поред професора Факултета политичких наука, који су представили резултате истраживања, своја искуства из процеса успостављања и унапређења услуга изложили су и представници пружалаца услуга помоћ у кући, предах и дневни боравак за децу са инвалидитетом. Сараднице Републичког и Покрајинског завода за социјалну заштиту говориле су о кључним закључцима до којих се дошло током процеса стручне подршке пружаоцима свих услуга.

 
 
 
< Претходно   Следеће >

 Покрајински завод за социјалну заштиту

Комора социјалне заштите
Социјално укључивање и смањење сиромаштва
Центар за заштиту жртава трговине људима
 Aсоцијација центара за социјални рад
Удружење стручних радника социјалне заштите Србије


Присутни

Тренутно је 4 гостију на вези
Copyright © 2008 Републички завод за социјалну заштиту
Web пројекат - УЗЗПРО