Претрага


  ::  ПОДРШКА ЛИЦЕНЦИРАЊУ ОРГАНИЗАЦИЈА   :: 

  Прописи од значаја за социјалну заштиту    
  Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања
Почетна страна arrow Почетна страна arrow Акциони план за спровођење Закона
Акциони план за спровођење Закона Штампај
 08. јануар 2013.

Јасне смернице за годишње програме рада

У децембру прошле године су реализована два састанка Радне групе за израду Aкционог плана за спровођење Закона о социјалној заштити за период 2013 - 2015. године. На њима су дефинисане активности у изради Акционог плана, утврђена временска динамика активности као и конкретна задужења сваког појединачног члана Радне групе.

Радна група за израду Aкционог плана за спровођење Закона о социјалној заштити за период 2013 - 2015. године формирана је у оквиру пројекта ''Подршка успостављању услуга за децу и младе са инвалидитетом и развој индикатора у систему социјалне заштите''. Акциони план треба да обезбеди јасне смернице за годишње програме рада Министарства и свих других кључних институција система у складу са њиховим улогама и одговорностима.
Чланови Радне групе су  консултанти, представници Министарства и представници Републичког и Покрајинског завода за социјалну заштиту.

Израда Акционог плана одвија се у две фазе. Прва, у којој се обављају припреме за израду Акционог плана, обухвата анализу стања, дефинисање методологије за консултативни процес и евалуацију резултата овог консултативног процеса. Друга фаза обухвата израду нацрта Акционог плана, израду анекса уз Акциони план, презентацију нацрта Акционог плана доносиоцима одлука и израду финалне верзије Акционог плана са анексима.

Рок за израду Акционог плана за примену Закона о социјалној заштити је крај марта 2013.
 
< Претходно   Следеће >

 Покрајински завод за социјалну заштиту

Комора социјалне заштите
Социјално укључивање и смањење сиромаштва
Центар за заштиту жртава трговине људима
 Aсоцијација центара за социјални рад
Удружење стручних радника социјалне заштите Србије


Присутни

Тренутно је 3 гостију на вези
Copyright © 2008 Републички завод за социјалну заштиту
Web пројекат - УЗЗПРО