Претрага


  ::  ПОДРШКА ЛИЦЕНЦИРАЊУ ОРГАНИЗАЦИЈА   :: 

  Прописи од значаја за социјалну заштиту    
  Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања
Почетна страна arrow Почетна страна arrow Унапређење компетенција за примену васпитних налога
Унапређење компетенција за примену васпитних налога Штампај
 29. новембар 2012.

Одржана прва од четири планиране обуке

У Републичком заводу за социјалну заштиту, 22. и 23. новембра 2012. године, реализована је обука „Улога центра за социјални рад и других пружалаца услуга социјалне заштите у примени васпитних налога“. Креирање и реализација овог програма обуке међу кључним су активностима десетомесечног пројекта који Републички завод реализује уз подршку УНИЦЕФ-а, а усмерен је на унапређење компетенција професионалаца за примену васпитних налога.
 
Унапређење компетенција за примену васпитних налога

Обуку је похађало 20 стручних радника из Градског центра за социјални рад Београд, представници свих општинских одељења, Одељења за планирање и развој и Саветовалишта за брак и породицу.
Овај пројекат је, на известан начин, допуна активностима реализованим у оквиру пројекта „Унапређење примене васпитних налога”, која се односила на израду нацрта документа „Стандарди и процедуре за примену васпитних налога ”. Нацрти стандарда и процедура пилотираће се у четири средине: Београд, Нови Сад, Крагујевац и Ниш. Досадашње активности су указале на  потребу да се пружаоци услуга потпуније упознају са улогом система социјалне заштите у имплементацији васпитних налога и припреме за организацију примене и спровођење васпитних налога у складу са процедурама и стандардима њихове примене.

Обука по истом овом програму кроз који су прошли стручни радници Београдског центра за социјални рад, до половине децембра ове године,  реализоваће се у Крагујевцу, Нишу и Новом Саду.
 
< Претходно   Следеће >

 Покрајински завод за социјалну заштиту

Комора социјалне заштите
Социјално укључивање и смањење сиромаштва
Центар за заштиту жртава трговине људима
 Aсоцијација центара за социјални рад
Удружење стручних радника социјалне заштите Србије


Присутни

Тренутно је 1 гост на вези
Copyright © 2008 Републички завод за социјалну заштиту
Web пројекат - УЗЗПРО