Претрага


  ::  ПОДРШКА ЛИЦЕНЦИРАЊУ ОРГАНИЗАЦИЈА   :: 

  Прописи од значаја за социјалну заштиту    
  Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања
Почетна страна arrow Почетна страна arrow Карлов универзитет у Прагу
Карлов универзитет у Прагу Штампај

 25. септембар 2012.

 Популациона политика и демографски развој

У организацији Карловог универзитета у Прагу, а уз финансијску подршку  Фонда за популациону политику Уједињених нација – УНФПА и Владе Републике Чешке, од 09. до 21. септембра 2012. године одржан је Интензивни тренинг о становништву и развоју – Executive Training course on Population and Development .

Општи циљ Интензивног тренинга био је побољшање знања о демографији и подстицање активније улоге различитих стручњака у дефинисању, разумевању и практичној примени популационе политике. Посебни циљеви тренинга били су усмерени на развој знања и вештина стручњака за разумевање међузависности између динамике развоја становништва и економског развоја, успостављања родне равноправности и подстицања развоја програма за очување сексуалног и репродуктивног здравља становништва, а посебно младих. Курс је намењен креаторима политике, представницима организација цивилног друштва и стручњацима из ресорних министарстава и института и учествовала су по два представника из седам земаља из региона Централне и Источне Европе које се суочавају са сличним демографским проблемима.

Током двонедељног тренинга, представљени су актуелни демографски трендови у Европи и региону, са посебним акцентом на квантитативним и квалитативним показатељима из земаља учесница на тренингу. Тренинг је обухватио најважније области демографског развоја: фертилитет и морталитет становништва и стопа природног прираштаја становништва, очекивана дужина живота, стопа смртности новоређанчади, старење становништва, миграторна кретања, репродуктивно здравље и репродуктивни модели, етичка питања у интерпретацији резултата демографских истраживања, демографска предвиђања, урбанизација и суб-урбанизација, као и релевантне демографске теорије и методе демографских истраживања.  

 
< Претходно   Следеће >

 Покрајински завод за социјалну заштиту

Комора социјалне заштите
Социјално укључивање и смањење сиромаштва
Центар за заштиту жртава трговине људима
 Aсоцијација центара за социјални рад
Удружење стручних радника социјалне заштите Србије


Присутни

Тренутно је 1 гост на вези
Copyright © 2008 Републички завод за социјалну заштиту
Web пројекат - УЗЗПРО