Претрага


  ::  ПОДРШКА ЛИЦЕНЦИРАЊУ ОРГАНИЗАЦИЈА   :: 

  Прописи од значаја за социјалну заштиту    
  Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања
Почетна страна arrow Почетна страна arrow 18. Власински сусрети
18. Власински сусрети Штампај
 12. септембар 2012.

Учешће Репуличког завода на научном скупу

Традиционални међународни научни скуп «18. Власински сусрети» одржан је 6. и 7. септембра. Теме овогодишњег скупа биле су Нови положај породичних пољопривредних газдинстава и промене друштвене структуре у сеоским насељима. На позив организатора одазвао се велики број стручних и научних радника из Србије, Македоније, Црне Горе, Републике Српске, Хрватске, Румуније, Бугарске, Грчке, Русије, Чешке, Украјине...
На овогодишње „Власинске сусрете“ пристигло је око стотину радова из различитих области (социологије, демографије, пољопривреде, економије, социјалне и здравствене заштите, урбанизма, туризма, просвете и др.). Републички завод за социјалну заштиту је учествовао са радом на тему «Могућности система социјалне заштите да утиче на квалитет живота старијих у неразвијеним општинама» , ауторки Гордане Ковић, Светлане Живанић и Невене Рајковић, саветница у Републичком заводу за социјалну заштиту. Циљ рада био је да се информисањем о могућностима система социјалне заштите да унапређује квалитет живота старије сеоске популације, поспеши укљученост рањивих категорија становника, посебно старије сеоске популације  у најнеразвијеним општинама.

У презентацији рада, на пленарној седници, посебна пажња је посвећена новинама које је донео Закон о социјалној заштитити, са аспекта  корисника социјалних услуга, пружаоца услуга и доносиоца одлука у сфери социјалне заштите.

Скуп су, по традицији, организовали Српско удружење за социологију села и пољопривреде, Завод за проучавање села   и Балканска асоцијација за социологију села и пољопривреде, у сарадњи са Културним центром у Власотинцу . Посебан значај овогодишњег скупа огледа се у најављеном стратешком опредељењу за убрзанији развој пољопривреде и села.
 
< Претходно   Следеће >

 Покрајински завод за социјалну заштиту

Комора социјалне заштите
Социјално укључивање и смањење сиромаштва
Центар за заштиту жртава трговине људима
 Aсоцијација центара за социјални рад
Удружење стручних радника социјалне заштите Србије


Присутни

Тренутно је 3 гостију на вези
Copyright © 2008 Републички завод за социјалну заштиту
Web пројекат - УЗЗПРО