Претрага


  ::  ПОДРШКА ЛИЦЕНЦИРАЊУ ОРГАНИЗАЦИЈА   :: 

  Прописи од значаја за социјалну заштиту    
  Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања
Почетна страна arrow Почетна страна arrow Становање уз подршку за младе који се осамостаљују
Становање уз подршку за младе који се осамостаљују Штампај
 13. август 2012.

Четврта година подршке

Републички завод за социјалну заштиту и у овој, 2012. години, наставља са реализацијом пројекта „Становање уз подршку за младе који се осамостаљују“. Током минулих година, почев од увођења услуге у систем социјалне заштите, преко успостављања и достизања њене одрживости, уз подршку Републичког завода, услуга се успешно реализује у 19 градова и општина Србије.
Током прошлог месеца подршка је пружена Градском Центру за социјални рад у Београду који више од годину дана подржава младе кориснике у осмаостаљивању. У току су активности подршке у опремању стана у Крушевцу, обезбеђеног Одлуком Скупштине града. У Крушевцу је ово други стан намењен услузи „Становање уз подршку за младе који се осамостаљују“, а Центру за социјани рад, који ће пружати услугу у овом стану, Републички завод пружа и непосредну стручну подршку усмерену на започињање и реализацију услуге.

До краја године, у склопу пројектних активности, акредитовани програм обуке, примерен унапређивању професионалних компетенција, проћи ће још двадесет саветника за осамостаљивање. Акредитовани програм, чији су аутори Драгица Влаовић Васиљевић, Зорица Матејић Ђуричић и Снежана Медић „Програм подршке младима који напуштају заштиту за осамостаљивање и живот у породици“, развија и унапређује компетенција стручњака који непосредно организују заштиту младих без родитељског старања да пренесу знања о младалаштву, партнерским релацијама, браку и породици и оснаже их у процесу напуштања заштите и отпочињања сопственог самосталног, односно породичног живота.
 
< Претходно   Следеће >

 Покрајински завод за социјалну заштиту

Комора социјалне заштите
Социјално укључивање и смањење сиромаштва
Центар за заштиту жртава трговине људима
 Aсоцијација центара за социјални рад
Удружење стручних радника социјалне заштите Србије


Присутни

Тренутно је 2 гостију на вези
Copyright © 2008 Републички завод за социјалну заштиту
Web пројекат - УЗЗПРО