Претрага


  ::  ПОДРШКА ЛИЦЕНЦИРАЊУ ОРГАНИЗАЦИЈА   :: 

  Прописи од значаја за социјалну заштиту    
  Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања
Почетна страна arrow Почетна страна arrow Есекс универзитет из Велике Британијe
Есекс универзитет из Велике Британијe Штампај
 8. август 2012.

Летња школа из области истраживања

У британском граду Колчестер, од 30. јула до 3. августа, одржан је курс под називом „Примењена истраживања са скривеним, маргиналним и искљученим популацијама“ (Applied Research with Hidden, Marginal and Excluded Populations ) аутора и предавача Андрее Росија. Последњих седам година Есекс универзитет из Велике Британије, организује летњу школу из области истраживања у друштвеним наукама у оквиру које је реализован и овај курс. Циљеви курса су подстицање и оспособљавање учесника при спровођењу емпиријских истраживања са маргиналним, скривеним и искљученим популацијама и охрабривање учесника при развијању методолошких стратегија за прикупљање и анализу података.
На овогодишњем курсу окупили су се представници из Италије, Немачке, Мексика, Малезије, Швајцарске, Белгије, Румуније, Црне Горе и Србије. Републички завод за социјалну заштиту представљала је Мирјана Огњановић из Одељења за истраживање. Курс је био структуиран кроз преподневне и поподневне сесије, а окупио је представнике академске заједнице (студенти докторских студија) и истраживаче практичаре (представнике невладиних организација, УН-а, међународних организација) са циљем да пружи јединствену прилику за размену искустава и методологија. Учесници су представљали свој протекли, тренутни и будући истраживачки рад.  

Током једнонедељног рада, представљени су квантитативни и квалитативни истраживачки методи, најважније теорије и истраживачки приступи тешко доступним (hard-to-reach) и искљученим популацијама те коришђење различитих техника и инструмената. Такође су обухваћена кључна питања као што су: недостатак познавања оквира узорка, тешкоће при проналажењу и обухвату циљних група, политичка димензија налаза истраживања... Курс је обухватао кључне области као што су: процене и технике узорка; партиципативно истраживање; креирање политика заснованих на доказима и евиденцијама; иновативност, коришћење технологије; уметност комбиновања квалитативних и квантитативних метода те етичка питања која се јављају приликом спровођења истраживања са скривеним и маргиналним популацијама.
 
< Претходно   Следеће >

 Покрајински завод за социјалну заштиту

Комора социјалне заштите
Социјално укључивање и смањење сиромаштва
Центар за заштиту жртава трговине људима
 Aсоцијација центара за социјални рад
Удружење стручних радника социјалне заштите Србије


Присутни

Тренутно је 5 гостију на вези
Copyright © 2008 Републички завод за социјалну заштиту
Web пројекат - УЗЗПРО