Претрага


  ::  ПОДРШКА ЛИЦЕНЦИРАЊУ ОРГАНИЗАЦИЈА   :: 

  Прописи од значаја за социјалну заштиту    
  Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања
Почетна страна arrow Вести arrow Седма седница Националног Савета за старење
Седма седница Националног Савета за старење Штампај
 27. јун 2012.

Перманентно образовање старијих

Главна тема седме седнице Савета за питања старења и старости, одржане у уторак, 26. јуна, у просторијама Републичког завода за социјалну заштиту, било је питање перманентног образовања старијих особа како би се подржао концепт активног старења и унапредио квалитет живота у старости у Србији. Европска Унија је целу 2012. годину прогласила годином активног старења и међугенерацијске солидарности.
Седницу је отворио и водио  заменик председника Савета др Милош Немањић.  О примерима добре праксе и обуке за старије особе, уводну реч је дала др Весна Матић из ГЦ Нови Сад, са темом „Потенцијал социјално-образовних програма нерезиденцијалних облика заштите старијих особа“.

Пројекат „Златно доба живота“, као врло специфичан и први европски пројекат у овој области, представио је Душан Здравковић из „Друштва за образовање одраслих“. У оквиру овог пројекта настала је публикација „Идеје за лепу и активну старост“, која је покушај да се прикажу примери добре праксе који, на различите начине, представљају промоцију активног старења и њену позитивну слику.

Љиљана Несторовић је представила пројекат „Универзитет за треће доба“ Ђуро Салај и објаснила значај образовања у трећем животном добу, као и саме почетке Универзитета. Током 23 године рада Универзитет за треће доба је пружио могућност старијим суграђанима стицање нових и проширење већ постојећих знања из различитих области.

У завршној речи, др Лидија Козарчанин, секретар Националног савета, говорила је о формирању и активностима Радне групе за министарску конференцију о старењу која би требало да се одржи у септембру, у Бечу,  као и о следећој седници савета.
 
< Претходно   Следеће >

 Покрајински завод за социјалну заштиту

Комора социјалне заштите
Социјално укључивање и смањење сиромаштва
Центар за заштиту жртава трговине људима
 Aсоцијација центара за социјални рад
Удружење стручних радника социјалне заштите Србије


Присутни

Тренутно је 3 гостију на вези
Copyright © 2008 Републички завод за социјалну заштиту
Web пројекат - УЗЗПРО