Претрага


  ::  ПОДРШКА ЛИЦЕНЦИРАЊУ ОРГАНИЗАЦИЈА   :: 

  Прописи од значаја за социјалну заштиту    
  Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања
Почетна страна arrow Почетна страна arrow Конференција о услугама подршке за ОСИ
Конференција о услугама подршке за ОСИ Штампај
 18. јун 2012.

Једнаке могућности за све

У Београду је, 14. и 15 јуна, одржана Национална конференција за представнике пружаоца социјалних услуга (сервис провајдера), представнике организација особа са инвалидитетом, организација цивилног друштва и релевантних институција из Републике Србије, као и организација из земаља у окружењу и Европске уније.

На позив организатора, Републички завод за социјалну заштиту учествовао је у раду Конференције и у оквиру пленарне сесије представио “Основне предуслове за развој социјалних сервиса (услуга) у Републици Србији”.
Конференцију су организовали Центар за оријентацију друштва – ЦОД, Републичко удружење Србије за помоћ особама са аутизмом, Европска асоцијација пружаоца сервиса (услуга) за особе са инвалидитетом – ЕАСПД и Центар за развој инклузивног друштва – ЦРИД, у сарадњи са Општином Нови Београд и Међународном мрежом помоћи – ИАН. Конференција је одржана у склопу пројекта «Социјални сервиси за особе са инвалидитетом као подршка једнаком социо-економском развоју особа са инвалидитетом у Републици Србији».

У раду Конференције учествовало је преко 150 представника институција,  организација и удружења особа са инвалидитетом из преко 30 локалних заједница из Србије, као и гости из земаља у региону. Специјални гости на конференцији били су представници Аутизма Европе и представници пружаоца сервиса (услуга) из Македоније, Црне Горе, Босне и Херцеговине, Хрватске и Мађарске. Конференцију је подржала Делегација Европске уније у Републици Србији кроз програм "Подршка цивилном друштву".

Дводневна конференција резултирала је сагласношћу да је у циљу унапређења активности локалних пружаоца сервиса (услуга) неопходно развити националну и локалне мреже пружаоца сервиса (услуга) за особе са инвалидитетом. Значајан ослонац у том процесу, поред локалних организација и институција биће и ЕАСПД и иницијатива коју су покренули како би се повезали пружаоци услуга из земаља југоисточне са колегама из западне Европе.
 
< Претходно   Следеће >

 Покрајински завод за социјалну заштиту

Комора социјалне заштите
Социјално укључивање и смањење сиромаштва
Центар за заштиту жртава трговине људима
 Aсоцијација центара за социјални рад
Удружење стручних радника социјалне заштите Србије


Присутни

Тренутно је 3 гостију на вези
Copyright © 2008 Републички завод за социјалну заштиту
Web пројекат - УЗЗПРО