Претрага


  ::  ПОДРШКА ЛИЦЕНЦИРАЊУ ОРГАНИЗАЦИЈА   :: 

  Прописи од значаја за социјалну заштиту    
  Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања
Почетна страна arrow Вести arrow Подршка пружаоцима услуга Дневни боравак
Подршка пружаоцима услуга Дневни боравак Штампај

30. мај 2012.

Израда годишњег програма рада

Други круг посета дневним боравцима за децу и младе са инвалидитетом, почиње у среду 6. јуна 2012. године.  Радионице подршке реализују тимови из Републичког завода за социјалну заштиту, уз подршку УНИЦЕФ-а и у оквиру пројекта „Подршка успостављању услуга за децу и младе са инвалидитетом и развој индикатора у систему социјалне заштите''.


У другом кругу посете су конципиране као радни састанци са координаторима 18 дневних боравака који су добили средства Европске Комисије за успостављајне и унапређење ове услуге у својој локалној заједници и организују се на 4 локације: у Ужицу (6. јун), Руми (13.ј ун), Кладову и Нишу.

Тема састанака је израда годишњег програма рада са планом информисања и планом стручног усавршавања запослених, а изабрана је на основу периодичне евалуације, испитивања потреба запослених у дневним боравцима и информација добијених током претходних активности које су обухватале:

•    појединачне посете тимова свим дневним боравцима (март),

’’Прва посета Дневном боравку је била веома значајна због добијања конкретних упутстава која се односе на потребну документацију. Поред тога стекли смо увид у то ко нам може пружити подршку у свим сегментима рада дневног боравка’’ (Први ужички дневни боравак за децу са сметњама у развоју Ужице)

•    дводневне едукативне радионица за координаторе ’’Успостављање услуга према нацрту минималних стандарда квалитета’’ (18 и 19. април, Сремска Каменица)

’’Ова радионица нам је омогућила да у складу са минималним стандардима, годишњим  планом рада, планом информисања и планом  сручног усавршавања запослених добијемо ширу слику онога што желимо са постигнемо и начине на које то можемо реализовати’’ (Удружење за помоћ МНРО Трстеник)

•    три једнодневне радионице за стручне раднике и сараднике на тему ’’Рад са корисницима који испољавају проблематично понашање и сарадња са родитељима ради ефективности подршке’’ (21. април Београд, 28. април Ниш, 5. мај Сремска Каменица)

’’Присутне колеге на радионици су задовољни са темама које су се обрађивале. Добро одабране теме и свакако добар предавач који има практично искуство и врло вешто је то пренела на присутне’’ (Удружење за помоћ МНРО Врњачка Бања)

 
< Претходно   Следеће >

 Покрајински завод за социјалну заштиту

Комора социјалне заштите
Социјално укључивање и смањење сиромаштва
Центар за заштиту жртава трговине људима
 Aсоцијација центара за социјални рад
Удружење стручних радника социјалне заштите Србије


Присутни

Copyright © 2008 Републички завод за социјалну заштиту
Web пројекат - УЗЗПРО