Претрага


  ::  ПОДРШКА ЛИЦЕНЦИРАЊУ ОРГАНИЗАЦИЈА   :: 

  Прописи од значаја за социјалну заштиту    
  Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања
Почетна страна arrow Вести arrow Комора социјалне заштите
Комора социјалне заштите Штампај
 10. април 2012.

Расписани избори за чланове Скупштине Коморе

Избори за скупштину Коморе социјалне заштите расписани су у уторак, 10. априла и Одлука о расписивању објављена је на сајту Министарства .  

Формирање коморе једна је од финалних фаза у имплементацији Стратегије социјанлне заштите. Одлуку о расписивању и спровођењу избора за чланове Скупштине, званично, на конференцији за штампу у Медија центру у Београду, саопштила је Сузана Пауновић, помоћник Министра. Драгојло Минић, председник Одбора, презентирао је услове за пријављивање кандидата, као и критеријуме за избор чланова Скупштине Коморе.
Рок за пријављивање кандидата је 30 дана од дана објављивања избора. Јасно дефинисани критеријуми и  информације се налазе на интернет страници Министарства рада и социјалне  политике , као и обрасци и формулари за пријављивање.  Скупштина Коморе ће имати 45 чланова, од којих ће 25 бити представници центара за социјални рад, 10 из установа социјалне заштите чији је оснивач Република Србија  и 10 представника пружалаца услуга социјалне заштите. Правилници о поступку лиценцирања су у завршној фази. Уколико Комора почне са радом у јуну, прве лиценце стручним радницима могле би се додељивати крајем године. Планира се да сви запослени у социјалној заштити, за почетак,  добију «нулту лиценцу», коју су у обавези да обнављају након шест година.  

Лиценцирање постаје обавеза за све запослене у социјалној заштити, а следећи корак је лиценцирање организација, пружаоца социјалних улсуга.
 
< Претходно   Следеће >

 Покрајински завод за социјалну заштиту

Комора социјалне заштите
Социјално укључивање и смањење сиромаштва
Центар за заштиту жртава трговине људима
 Aсоцијација центара за социјални рад
Удружење стручних радника социјалне заштите Србије


Присутни

Тренутно је 3 гостију на вези
Copyright © 2008 Републички завод за социјалну заштиту
Web пројекат - УЗЗПРО