Претрага


  ::  ПОДРШКА ЛИЦЕНЦИРАЊУ ОРГАНИЗАЦИЈА   :: 

  Прописи од значаја за социјалну заштиту    
  Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања
Почетна страна arrow Вести arrow Подршка дневним боравцима за децу и младе ОСИ
Подршка дневним боравцима за децу и младе ОСИ Штампај
 09. април 2012.

Завршен први круг посета

Завршен је први круг посета тимова за стручну подршку дневним боравцима за децу и младе са инвалидитетом. Стручни тимови Републичког завода за социјалну заштиту, у периоду од 13 до 30. марта 2012. године, посетили су пружаоце који услугу пружају у оквиру пројекта „Подршка успостављању услуга за децу и младе са инвалидитетом и развој индикатора у систему социјалне заштите ''.

Image 

Посете су обављене код свих 17 пружалаца услуга дневног боравка који су добили средства Европске Комисије за успостављање и развој услуге. Тимови за подршку су и на овај начин стекли значајније увиде о тешкоћама са којима се пружаоци услуга суочавају и, заједно са координаторима и стручним радницима, утврдили оквире за планове подршке у наредном периоду.
Иако се организовани дневни боравци прилично разликују према искуствима у раду,  структури корисника и компетенцијама запослених, уочене су и тешкоће које су свима заједничке као што су:

Image 

•    рад са корисницима који испољавају агресивно понашање и  сарадња са породицама корисника и
•    успостављање процедура за испуњеност стандарда који се односе на транспарентност рада, развој кадрова, рестриктивне поступке и мере, притужбе корисника, интерну евалуацију ...

Уочене заједничке тешкоће указале су на су могућност да се кроз групне форме рада пружаоцима услуга понуде недостајући садржаји, па се отуда, у наредних месец дана, организују следеће активности:
•    три једнодневне едукативне радионице на тему ''Рад са корисницима који испољавају проблематично понашање и сарадња са родитељима ради ефективности подршке'' намењене свим стручним радницима и сарадницима у директном раду са корисницима, и
•    једна дводневна радионица са координаторима и руководиоцима на тему ''Успостављање услуга у складу са минималним стандардима квалитета''.

Поред ових активности, тимови за подршку настављају са посетама и индивидуалним контактима са пружаоцима услуге.
 
< Претходно   Следеће >

 Покрајински завод за социјалну заштиту

Комора социјалне заштите
Социјално укључивање и смањење сиромаштва
Центар за заштиту жртава трговине људима
 Aсоцијација центара за социјални рад
Удружење стручних радника социјалне заштите Србије


Присутни

Тренутно је 4 гостију на вези
Copyright © 2008 Републички завод за социјалну заштиту
Web пројекат - УЗЗПРО